S60 in V60 tudi kot Polestar različica

Aktualno, Novosti

Nova modela Volvo S60 in V60 Polestar sta tukaj, pripravljena na prodajo na štirih kontinentih po celem svetu v letu 2014.

Nova modela Volvo S60 in V60 Polestar sta tukaj, pripravljena na prodajo na štirih kontinentih po celem svetu v letu 2014. Države, ki so vključene v prodajo S60 in V60 Polestar so Kanada, Nizozemska, Japonska, Švedska, Švica, Velika Britanija in ZDA, druga tržišča in končne številke proizvodnje pa bodo znane v naslednjem letu.

»Ponosni smo, da lahko predstavimo S60 in V60 Polestar. Avto, razvit za tiste, ki delijo našo strast do Polestarja; da je vožnja zares pomembna in da mora pravi avto omogočati užitek v vožnji skozi celo leto, na vseh cestah in v vseh vremenskih pogojih. To je avto za resnično življenje,« pravi Christian Dahl, generalni direktor Polestarja. »Naše sodelovanje s Polestarjem poteka že skoraj dve desetletji in prikazuje, kako lahko Polestar uporabi svoje izkušnje iz motošporta v izdelavo tako vznemirljivega in zmogljivega avtomobila,« pojasni Derek Crabb, direktor motošporta pri Volvo Cars.

»Zelo navdušujoče je videti, kako je Polestar združil ta nivo vozne zmogljivosti v njihovi interpretaciji vozil S60 in V60, z ohranjenim originalnim servisnim programom, v razredu vodilnimi varnostnimi lastnostmi in certificiranimi ocenami za gorivo in emisije. Stranke, ki bodo kupile ta avto, bodo dobile najboljše tako od Polestarja kot Volva,« razloži Alain Visser, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Cars.

Različica Polestar

Volvo S60 V60 Polestar

Posodobitve vključujejo prilagoditve za izboljšanje trdnosti podvozja, za 80 % trše vzmeti, v primerjavi z običajnim S60 R-Design. Te spremembe, skupaj z visokozmogljivimi amortizerji Öhlins in 20-palčnimi Polestar kolesi se izražajo v preciznem in udobnem voznem doživetju. Zavorni sistem je prestal znatne spremembe. Ena izmed najpomembnejših so 371-mm ventilirani sprednji diski in 6-batne zavorne čeljusti Brembo, ki zagotavljajo visoko raven zavorne zmogljivosti. Za odražanje izboljšane zmogljivosti vozila S/V60 Polestar, so bili doseženi pozitivni aerodinamični učinki skozi prefinjene in učinkovite prilagoditve, ki temeljijo na testih v Volvovem vetrovnem tunelu. Spremembe so vidne na sprednjem odbijaču, ki optimizira pretok zraka pod vozilo, kot tudi na novem zadnjem spojlerju in difuzorju, ki izboljšata potisno silo navzdol.

Volvo-S60-And-V60-Polestar-6-680x453

6-valjni turbo T6 motor je bil deležen obširnega razvoja z novim twin-scroll turbo polnilnikom in hladilnikom polnilnega zraka ter tako proizvede 350 KM/257 kW pri 5700 rpm in 500 Nm navora pri 2800 rpm. Motor diha skozi 2,5-palčni nerjaveči jekleni izpušni sistem, s hripavo noto motorja. Tudi 6-stopnjski samodejni menjalnik se ponaša z novo možnostjo pretikanja na obvolanskih ročicah, ki skupaj z Polestar pogonom na vsa kolesa Haldex popelje avto od 0 − 100 km/h v samo 4,9 sekunde in do omejene najvišje hitrosti 250 km/h. Menjalnik je bil tako kot pogon na vsa kolesa in TCS (traction control system) rekalibriran, da zagotavljajo aktivno vozno doživetje in najboljši oprijem v vseh situacijah. Notranjost je prenovljena z novimi detajli, materiali in Polestar barvami na volanu, sedežih in drugje, z enim samim namenom; izboljšati vozniku podporo in nadzor vozila.

Volvo S60 V60 Polestar

»Če pogledamo kot celoto, smo naredili ogromen korak naprej na vseh področjih, od podvozja in motorja do podrobnosti v notranjosti in zunanjosti. Razvojno delo je bilo osredotočeno na skupen paket, ki ustvarja vozilo, ki si ga želite uporabljati vsak dan, tako zaradi praktične kot emocionalne perspektive,« doda Henrik Fries, S/V60 Polestar tehnični projektni manager. Polestar bo pričel dobavljati na lokalna tržišča S60 in V60 Polestar v juniju 2014.