S tekočih trakov pripeljala trimilijonta Mazda6

Poslovno

Mazda obeležuje pomemben proizvodni mejnik, saj je pred koncem pravkar minulega leta s tekočih trakov pripeljala trimilijonta Mazda6. Za ta dosežek je bilo potrebnih le 12 let in 7 mesecev proizvodnje, kar pomeni, da je Mazda6 za modelom Mazda3 drugi najbolje prodajan Mazdin model. Prva Mazda6 je tekoče trakove tovarne Hofu v japonskem Jamagučiju zapustila […]

Mazda obeležuje pomemben proizvodni mejnik, saj je pred koncem pravkar minulega leta s tekočih trakov pripeljala trimilijonta Mazda6. Za ta dosežek je bilo potrebnih le 12 let in 7 mesecev proizvodnje, kar pomeni, da je Mazda6 za modelom Mazda3 drugi najbolje prodajan Mazdin model.

Prva Mazda6 je tekoče trakove tovarne Hofu v japonskem Jamagučiju zapustila februarja 2002. Danes Mazdo6 izdelujejo tudi v sodelovanju s podjetjem FAW Car Co. Ltd. na Kitajskem, montaža pa poteka tudi v Rusiji in Vietnamu.

mazda-6

Tretja generacija Mazde6, ki je na slovenskem tržišču prisotna od leta 2013, združuje napredne tehnologije SKYACTIV in dinamičnost oblikovnega jezika KODO – duša gibanja. Prve poskrbijo za veselje do vožnje in nizko porabo goriva, drugi pa za čiste linije, idealne proporce in premišljene oblikovne podrobnosti. Dobro delo razvoja Mazde6 dokazuje tudi več kot 40 mednarodnih nagrad, med katerimi najdemo tudi tiste najbolj žlahtne, kot so nagrada Japonski avto leta 2013 in udeležbo v finalnem izboru za nagrado World Design Car of the Year.

Kljub nagradam pri Mazdi ne spijo na lovorikah, saj se Mazda6 v leto 2015 podaja z osveženo zunanjostjo, še modernejšo notranjostjo in številnimi novostmi, kot sta sistem MZD Connect in nabor sistemov aktivne varnosti i-ACTIVSENSE. Sport Combi bo odslej na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Prenovljena Mazda6 v prodajne salone prihaja v marcu 2015.