S ceremonialnim štartom začetek 48. rallyja Srbija

Avtomobilizem, Reli, Šport

V odličnem vzdušju in pred velikim številom gledalcev sta v Užicah Rok Turk in Martina Lazar s ceremonialnim štartom začel nov nastop na rallyju za FIA evropski rally pokal. Po rallyju Sliven v Bolgarij in zmagi za državno prvenstvo na rallyju v Novi Gorici bo to že njun tretji zaporedni nastop v treh zaporednih vikendih. […]

V odličnem vzdušju in pred velikim številom gledalcev sta v Užicah Rok Turk in Martina Lazar s ceremonialnim štartom začel nov nastop na rallyju za FIA evropski rally pokal.

Po rallyju Sliven v Bolgarij in zmagi za državno prvenstvo na rallyju v Novi Gorici bo to že njun tretji zaporedni nastop v treh zaporednih vikendih. Tokrat ju v soboto in nedeljo čaka 151 kilometrov hitrostnih preizkušenj ter esktremno visoke tempereture nad tridesetimi stopinjami, za zadnji dan rallyja pa je napovedana tudi možnost neviht.

Že tako zanimiv rally bi tako lahko začinilo še vreme, Rok pa se v boj za nove točke evropskega rally pokala podaja optimistično: “Že petkovo vzdušje na ceremonialnem štartu nakazuje, da se nam obeta lep rally. Zahtevne hitrostne preizkušnje z marsikatero luknjo na idealni liniji ter menjavanjem hitrih odprtih odekov s počasnimi in tehničnimi bi morale meni, Martini in Peugeotu 208 R2 ustrezati. Kmalu nas čaka že prva hitrostna preizkušnja in že od prvega metra bo potrebno dati vse od sebe.”