Rumeni angel 2014: Prva mesta za VW

Aktualno

Nemški avto­mobilski klub ADAC je 16. januarja v Münchnu podelil nagrade “rumeni angel” za leto 2014. Volkswagen je bil v treh kate­gorijah izbran za najboljšega.

Nemški avto­mobilski klub ADAC je 16. januarja v Münchnu podelil nagrade “rumeni angel” za leto 2014. Volkswagen je bil v treh kate­gorijah izbran za najboljšega: Golf je osvojil naslov “najbolj priljubljeni avto v Nemčiji”. Model e-up! je prejel ugledno ADAC-jevo nagrado v kategoriji “eko avto”,  Sharan pa je bil izbran za “najboljši družinski avto”.

Volkswagen Golf VariantProf. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je bil navdušen, ker je bil Golf z veliko prednostjo izbran za “najbolj priljublje­ni avto v Nemčiji”: “Golf je že več desetletij daleč najbolje prodajani avto v Nemčiji, kar potrjujejo tudi statistike o registracijah. Aktualni Golf je s sku­p­no 26 nagradami tudi med strokovnjaki nesporno številka 1. Priznanje za “najbolj priljubljeni avto v Nemčiji” znova potrjuje, da Golf je in ostaja DAS AUTO.”

“Najbolj priljubljeni avto v Nemčiji” so izbirali bralci z glasovanjem. Okrog 19 milijonov bralcev revije ADAC Motorwelt in obiskovalcev ADAC-jevega spletnega portala je bilo povabljenih, da med novimi modeli preteklega leta izberejo svoje favorite. Aktualni izbor potrjujejo tudi podatki o registra­ci­jah Zveznega urada za motorna vozila za leto 2013, iz katerih je razvid­no, da je Golf z več kot 244.000 novimi registracijami prvak na ravni vseh razredov.

studija twin up prikljucni plug-in hibrid

Golf je tudi najpriljubljenejši in najuspešnejši avto v Evropi. Poleg njega ni nobeno drugo vozilo že tako dolgo številka 1: Golf je namreč že deset let neprekinjeno na vrhu seznama najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. V Nemčiji pa je Golf vodilni na trgu že kar 38 let. Kot že njegovi predhod­ni­ki, je tudi aktualni Golf serijski zmagovalec primerjalnih testov, ki jih izvajajo velike avtomobilistične revije. Tako ni na prvem mestu samo v statistikah registriranih vozil, temveč je že kar redni prejemnik priznanih nagrad, kot so “avto leta”, “svetovni avto leta”, “zlati volan”, “najboljši avtomobili”, “auto trophy” ipd. Celo v avtomobilistični Japonski je bil Golf izbran za “avto leta 2013”. S tem se je prvič zgodilo, da je to priznano nagrado na Daljnem vzhodu osvojil avto, ki ni domače izdelave.

Znamka Volkswagen je osvojila rumenega angela tudi v kategoriji “eko avto”: po obsežnem eko testu, ki ga je izvedel ADAC, je e-up! osvojil naslov najbolj ekološkega avtomobila. Eko test sodi med najtežje preiz­kuse avtomobilskih emisij, pri katerem v resničnem voznem ciklusu merijo porabo in izpuste škodljivih snovi. Model e-up! je Volkswagnov prvi serijski avto na izključno električni pogon, ki razvije moč 60 kW (82 KM), porabi pa 11,7 kWh/100 km. Povprečni stroški vožnje tako znašajo okrog tri evre na 100 kilometrov, zato je e-up! svetovni prvak v učinkovitosti.

Sharan je na ADAC-jevem testu prepričal v kategoriji družinskih avto­mobilov. Med drugim so pohvalili njegov ogromni prtljažnik, široka drsna vrata in izjemno variabilnost. Tako lahko na serijske enojne sedeže v drugi sedežni vrsti brez težav enega poleg drugega namestimo tri otroške sedeže. Po želji lahko kupci naročijo tudi tretjo sedežno vrsto, ki se v celoti podre in poravna s prtljažnim dnom. Zaradi naštetih rešitev in odlične varnosti otrok, ki jo med drugim potrjuje dober rezultat na ADAC-jevem poskusnem trčenju, je Sharan osvojil “rumenega angela 2014” v kategoriji “družinski avto”.