Rumene rutice za prvošolčke že več kot 35 let

Zanimivosti

September prinaša zaključek brezskrbnih počitnic in začetek novih (delovnih) obveznosti. Za številne prvošolce bo prvi vstop v šolske klopi posebno doživetje, za njihove starše in učitelje pa tudi zahtevna naloga, kako jih pripraviti na nove izzive, kot je denimo skrb za varno pot v šolo in domov. Z namenom zmanjšati število nezgod oziroma vsaj omilili […]

September prinaša zaključek brezskrbnih počitnic in začetek novih (delovnih) obveznosti. Za številne prvošolce bo prvi vstop v šolske klopi posebno doživetje, za njihove starše in učitelje pa tudi zahtevna naloga, kako jih pripraviti na nove izzive, kot je denimo skrb za varno pot v šolo in domov.

Z namenom zmanjšati število nezgod oziroma vsaj omilili njihove posledice, se v Zavarovalnici Triglav skladno s svojimi vrednotami, med katerimi sta družbena odgovornost in varnost, že vrsto let pridružujejo aktivnostim za (o)krepitev prometne varnosti (tudi) ob začetku šolskega leta.

V ta namen vodo prvošolčki od zavarovalnice tudi letos dobili več kot 22 tisoč rumenih rutic. Kuža Pazi, maskota zavarovalnice Triglav, bo v prvih šolskih dneh otroke po Sloveniji osveščal o varnem ravnanju v prometu. Za večjo varnost otrok je največja slovenska zavarovalnica v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost v prometu pripravila tudi serijo video vsebin, ki jih je agencija posredovala osnovnim šolam.

Varno v šolo in domov

Rumene rutice so simbol za začetnike v prometu in obenem opozorilo voznikom na posebno previdnost, saj otroci z ruticami še ne zmorejo sami obvladovati vseh pasti prometa. Tudi Kuža Pazi, maskota Zavarovalnice Triglav, bo v naslednjih dneh najmlajše pred več kot 50 šolami po Sloveniji znova poučeval o varnem ravnanju v prometu, starejši učenci pa bodo lahko z njim obnovili svoje znanje.

Preventivne vsebine tudi v šolske klopi

Na varnost v prometu zavarovalnica opozarja tudi z uporabnimi nasveti. Starše denimo s preventivnimi spletnimi vsebinami opozarja, da čeprav otroci poznajo nekatera prometna pravila, jim še ne gre zaupati, da bodo v skladu z njimi vedno tudi ravnali. Prav tako ozaveščajo starše, da lahko za varno vedenje otroka v prometu veliko naredijo že s svojim zgledom in doslednim pravilnim ravnanjem. Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost v prometu objavila tudi serijo filmčkov Varnost otrok v prometu. Agencija je omenjene video vsebine letos posredovala osnovnim šolam. Tako bodo imeli učitelji možnost tudi na ta način učence in starše seznanjati s pravilnim ravnanjem in preventivo v cestnem prometu.