Roka Turka na reliju Madeira za EP ustavila okvara

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Slovenska posadka Turk – Ložnar je na reliju za evropsko prvenstvo na Madeiri kljub nesreči nadaljevala svoj drugi letošnji nastop, a jo je na otoku v Atlantskem oceanu ustavila še okvara servo volana. Smola v letošnji sezoni se tako nadaljuje.

Slovenska posadka Turk – Ložnar je na reliju za evropsko prvenstvo na Madeiri kljub nesreči nadaljevala svoj drugi letošnji nastop, a jo je na otoku v Atlantskem oceanu ustavila še okvara servo volana.
 

“Smola v letošnji sezoni se tako nadaljuje,” je svoj dirko na Madeiri sklenil Turk.

8E6984CC-DA17-11E1-98AD-91B165B94067

Rok Turk in njegov sovoznik Enej Ložnar sta se na nastop na reliju Madeira dobro pripravila in v svoj drugi letošnji evropski reli tudi vlagala precej pričakovanj. Toda po zelo dobrem začetku, ko sta na prvi hitrostni preizkušnji po ulicah Funchala postavila četrti čas, sta že v soboto naredila napako na drugi hitrostni preizkušnji. 
 
Spremljevalna ekipa je popravila dirkalni Peugeot 207 S2000, tako da sta lahko Turk in Ložnar zapeljala na traso vsaj v lov za časi na posameznih hitrostnih preizkušnjah. Zjutraj sta v nedeljo dosegla enajsti čas, nato pa sta na vsaki HP svojo uvrstitev izboljšala še za eno mesto. Na 17. hitrostni preizkušnji Paul de Serra sta bila že sedma (zaostanek za najhitrejšim Hanninenom je bi le dobro sekundo na kilometer), a že v cilju je Turk potožil nad vse slabše delujočim servo volanom in dimom izpod dirkalnika. 
 
“Že na tej hitrostni preizkušnji sva izgubila nekaj sekund, zato bi bil lahko rezultat še boljši. Puščalo je olje servo volana, zato sva ga pred štartom naslednje preizkušnje dolila, a to je bil le začasni ukrep. Olje je kapljajo točno na izpušno cev, tako da se je spet začelo močno kaditi. Bala sva se že novega požara. Žal sva morala ustaviti in končati nastop,” je odstop na 18. hitrostni preizkušnji Ponta do Pagro razložil Turk.
 
“Letošnja sezona je res nesrečna. Z Enejem sva prvič razbila dirkalnik S2000, prvič sem doživel požar. Na Madeiri nama je bilo usojeno res malo kilometrov. Danes zjutraj smo izbrali napačne gume, po servisnem postanku pa je šlo precej bolje. Škoda, da naju je servo volan upočasnil že na sedemnajsti HP. Toda zdaj bo treba dvigniti glave in iti naprej,” je na Madeiri še povedal Turk, lanskoletni evropski pokalni prvak v reliju med avtomobili s pogonom na sprednji par koles.
 
foto: Uroš Modlic