Rok Turk v Železnike na reli državnega prvenstva

Avtomobilizem, Reli, Šport

Jutri se bo v Selški dolini in po okoliških hribih odvijal tretji letošnji reli za državno prvenstvo, Rally Železniki. Devet hitrostnih preizkušenj s skupno dolžino 95 kilometrov bo za posadke nedvomno velik izziv, saj bo reli prvič štel za točke državnega prvenstva. Za čim boljši rezultat se bosta borila tudi Rok Turk in Blanka Kacin, […]

Jutri se bo v Selški dolini in po okoliških hribih odvijal tretji letošnji reli za državno prvenstvo, Rally Železniki. Devet hitrostnih preizkušenj s skupno dolžino 95 kilometrov bo za posadke nedvomno velik izziv, saj bo reli prvič štel za točke državnega prvenstva.

IMG-0202

Za čim boljši rezultat se bosta borila tudi Rok Turk in Blanka Kacin, ki po zmagi na Saturnus Rallyju Velenje s Peugeotom 208 T16 razreda R5, tokrat spet nastopata z dirkalnikom razreda R2, katerega pripravljajo skupaj z ekipo OPV.

IMG-0447

Tudi tokrat se Rok na štart rally podaja optimistično: “Vsakič znova se veselim novih hitrostnih preizkušenj, na katerih do sedaj še nisem dirkal. Veliko bo odvisno že od tega, kako dobro bova z Blanko popisala hitrostne preizkušnje na ogledu, za dobro uvrstitev pa bo nato potrebno držati hiter tempo vse od štarta pa do cilja. Konkurenca v državnem prvenstvu je močna, prijavljenih je 39 posadk in v soboto se nam tako ali drugače obeta zelo vroč dan!”