Rok Turk – povzetek sezone državnega prvenstva

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Z rallyjem v Idriji se je zaključila letošnja sezona državnega prvenstva v rallyju, v kateri je letos uspešno nastopal tudi Rok Turk skupaj z ekipo OPV in Peugeot Slovenija. Dolga in zahtevna sezona državnega prvenstva, polna zanimivih trenutkov in preobratov je postregla tudi z marsikatero novostjo – ena izmed njih je bil tudi premierni nastop […]

Z rallyjem v Idriji se je zaključila letošnja sezona državnega prvenstva v rallyju, v kateri je letos uspešno nastopal tudi Rok Turk skupaj z ekipo OPV in Peugeot Slovenija.

Dolga in zahtevna sezona državnega prvenstva, polna zanimivih trenutkov in preobratov je postregla tudi z marsikatero novostjo – ena izmed njih je bil tudi premierni nastop slovenske posadke z dirkalnikom razreda R5, ki predstavlja najvišji razred v svetu rallyja za nastopanje na državnih prvenstvih.

Rok Turk 2015

Z dirkalnikom razreda R5, s Peugeotom 208 T16, sta nastopila Rok Turk in Blanka Kacin na Saturnus rallyju Velenje ter poskrbela za pravo atrakcijo. Številni gledalci na hitrostnih preizkušnjah, željni vrhunskih dirkalnikov in atraktivnih voženj, so ju z navdušenjem spodbujali na poti k njuni zmagi, tako v skupni razvrstitvi rallyja za državno prvenstvo, ki je bila za oba prva, kot tudi za FIA evropski rally pokal. S tem je ekipi Roka Turka skupaj s Peugeotom Slovenija uspel sanjski nastop že ob premieri dirkalnika razreda R5.

03-Sat-5767

V nadaljevanju sezone je bilo po odličnem 2. mestu na rallyju v Železnikih v ekipi ponovno čas za zmagoslavje – s pametno vožnjo in napadanjem v trenutkih, ko je bilo to mogoče, si je Rok skupaj z novo sovoznico Martino Lazar privozil novo zmago na rallyju Nova Gorica. Le da mu je tokrat to uspelo z dirkalnikom razreda R2, s Peugeotom 208 R2, katerega pripravljajo skupaj z ekipo OPV. Veselje je bilo na cilju še toliko večje, saj zmage pred rallyjem praktično ni pričakoval skoraj nihče, a sta se Rok in Martina uspešno borila s konkurenti, ki nastopajo z dirkalniki višjih razredov.

09-NGo-3844

Na Croatia rallyju, ki je štel tudi za FIA evropski rally pokal, pa je Roku in ekipi ponagajala tehnika v dirkalniku Peugeot 208 T16, s katerim so zmagali na Saturnus rallyju Velenje. Tako sta Rok in Martina rally morala žal predčasno zaključiti in na težave čim prej pozabiti, saj ju je kmalu čakalo finale državnega prvenstva.

10-Cro-4424

Na zadnjem rallyju v domači Idriji sta uspešno nastopila z dirkalnikom razreda R2 in v težkih razmerah uspela ubraniti 2. mesto v točkovanju državnega prvenstva. Tako je Rok osvojil naslov podprvaka v skupni razvrstiti državnega prvenstva Slovenije v rallyju, obenem pa tudi naslov podprvaka v diviziji 2.

12-Idr-2412

Z dvema zmagama v skupni razvrstitvi, premiernim nastopom z dirkalnikom razreda R5 ter z naslovom podprvaka v državnem prvenstvu je za ekipo Roka Turka in Peugeota Slovenija to vsekakor bila sezona polna uspehov, na katero so lahko ponosni. Ni pa je še konec, saj jih čaka še zaključek FIA evropskega rally pokala, kjer tudi igrajo pomembno vlogo v boju za najvišja mesta.