Rok Bagoroš podžgal Kuala Lumpur

Motociklizem, Šport

Rok Bagoroš, slovenski profesionalni ‘stunt’ voznik, je z nastopom v Maleziji odprl sezono svojih kaskaderskih predstav. Povsem spomladansko vreme domačih logov je za teden dni zamenjal s poletnimi temperaturami in pod…

Rok Bagoroš, slovenski profesionalni ‘stunt’ voznik, je z nastopom v Maleziji odprl sezono svojih kaskaderskih predstav.

 
Povsem spomladansko vreme domačih logov je za teden dni zamenjal s poletnimi temperaturami in pod žgočim malezijskim soncem poskrbel za dodatni dvig temperature.
 
Lokalna publika ga je pričakala z navdušenjem, saj je med tamkajšnjimi motoristi močno priljubljen, nastop pa se je napovedoval že nekaj časa. Na tamkajšnjem motociklističnem salonu ‘motoexpo’ je karizmatični Prekmurec delal družbo zvezdnikoma dirk MotoGP, Benu Spiesu in Jorgeju Lorenzo. V zadnjih nekaj letih si je Rok s pomočjo odličnih video vsebin in družabnih omrežij zgradil skupnost zvestih oboževalcev, njegovi video posnetki so že zdavnaj presegli 3 milijone ogledov in publika je zasluženo pričakovala odlično predstavo.
 
C542C692-71C7-11E1-9A0C-D43D65B94067
 
S svojimi predstavami je Rok utrdil sloves enega najboljših kaskaderskih voznikov na svetu, publiki pa dobesedno podžgal pred nosom. Vrhunec delirija v katerega jih je spravil je bil namreč trik kjer z zadnjim ščitnikom na motociklu ‘wheelie bar’ podrgne po asfaltu, na katerega je prej polil bencin. Iskre, ki poletijo izpod titanovega ščitnika seveda bencin vnamejo in nato sledi še vrhunec – ognjeni ples z motociklom. Med publiko je imel tudi častne goste, med drugim celo samega malezijskega predsednika vlade Dr. Mahathir Mohamada.
 
Po prihodu v Slovenijo je Rok dejal: “To je bil moj najboljši nastop do zdaj … Predstavil sem nekaj novih trikov, ki sem se jih naučil v zimskem času in če še povem nekaj o energiji oz. vzdušju na showu … ljudje so bili v ekstazi … vzdušje je bilo magično! Sicer sem si že prvi dan malce poškodoval stopalo, kar je bila predvsem posledica dejstva, da mi še ni uspelo do potankosti izpiliti vseh novih trikov, a navdušenje ljudi me je poneslo preko beločine in neznosne vlage ter vročine.  Sedaj me z vseh koncev Malezije sprašujejo kdaj pridem nazaj. Ko se ti to dogaja veš, da si svoje delo opravil odlično!”
 
Pred Rokom so sicer že novi izzivi, v naslednjih dneh bo namreč prvič sedel na svoj povsem nov ‘stunt’ motocikel in sicer KTM Duke 690, ki ga pospešeno pripravljajo v razvojnem oddelku v Mattighofnu. Nato pa sledijo prvi nastopi po Evropi in juniju daljša turneja po Južni Ameriki.
 
No, slovenska publika bo lahko Roka spremljala v živo na prihajajočem Moto Boomu v Celju, kjer bo z največjim veseljem skuril par Savinih ‘radialk’.
 

V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.