Rok Bagoroš osedlal KTM 690 Duke

Motociklizem, Šport

Rok Bagoroš, slovenski ‘stunt’ voznik je prvič sedel na velik motocikel. Doslej je namreč vozil le KTM Duke 125, ki je sicer namenjen mlajšim motoristom in tistim, ki se vožnje na dveh kolesih šele privajajo. Po vznemirljivem začetku sezone, ko je na…

Rok Bagoroš, slovenski ‘stunt’ voznik je prvič sedel na velik motocikel.
 

Doslej je namreč vozil le KTM Duke 125, ki je sicer namenjen mlajšim motoristom in tistim, ki se vožnje na dveh kolesih šele privajajo.

Po vznemirljivem začetku sezone, ko je na svojem 125 kubičnem KTM Duku obnorel malezijsko prestolnico in dobesedno podžgal tamkajšnji moto salon ‘Bike expo 2012’ ter se pred nedavnim prvič predstavil domači publiki na Moto boomu v Celju, je prišel do točke, ko stopa v najmočnejšo ligo kaskaderskih voznikov, brez omejitve prostornine motorjev.
 
FC310E6E-8F65-11E1-906E-4FAE65B94067“Nov motocikel, predstavlja velik izziv, saj je razlika med starim in novim zelo velika, predvsem ima novi petkrat več moči kot Duke 125 in vsaka najmanjša napaka lahko pripelje do padca, kar sem tudi že izkusil. Veliki Duke 690 ima izjemno moč a se kljub temu dokaj hitro privajam in prevzemam nadzor nad motociklom. Predvsem ne smem pozabiti, da je to moj prvi velik motocikel za kaskaderske vožnje in se moram trikov, ki jih na stopetindvajsetki obvladam do potankosti tu naučiti znova, predvsem pa se moram naučiti dobro nadzorovati vso dodatno moč in vse skupaj pretvoriti v spektakularne trike, ki bodo zabavni zame in vznemirljivi za publiko” je svoje prve vtise strnil mladi Prekmurec.
 
A če ga vprašate ali se bo sedaj odrekel zvestemu Duku 125, bo jasno odgovoril, da nikakor! Rok bo sedaj na svojih šovih uporabljal oba motocikla, tako da bodo njegove vragolije še bolj spektakularne. KTM Duke 690 bo uporabil za še bolj adrenalinske trike, ki bodo podžgali publiko in navdušili dekleta, predvsem pa bo sedaj ‘pokuril’ še več savinih radialk.
 
KTM Duke 690 so posebej zanj pripravili v razvojnem oddelku tovarne KTM in sicer temelji na serijskem modelu, ki pa so ga predelali za potrebe kaskaderske vožnje.
 

foto: Stisnprtisn! studio