Rok Bagoroš: Living The Dream

Zanimivosti

Brazilska prudukcijska hiša Bufalos, ki za Youtube kanal Webmotors snema “underground” portrete je tokrat posnela dokumentarec o Roku. Poglejte si ga

V življenju je vse mogoče, če si le dovoliš sanjati velike sanje, zanje trdo delati, se čemu odreči in včasih tudi potrpeti. Nikjer ne piše, da velikih stvari ni mogoče ustvariti iz nič. Nič je le začetek. Vse se začne, ko v sebi začutimo pravo strast. (Rok Bagoroš)

KTM-ov ambasador in stunt motorist Rok Bagoroš, ki je s svojim Dukom obkrožil že lep del sveta, tokrat po svetu potuje v sliki in besedi. Brazilska prudukcijska hiša Bufalos, ki za Youtube kanal Webmotors snema “underground” portrete z vonjem po bencinu, je našla pot tudi v slovensko Prekmurje. Kratek intervju, ki so ga z Rokom opravili na sejmu Salon de las dos ruedas v Sao Paulu, ni potešil njihovih apetitov, zato so se na delovni poti po Evropi lansko poletje v Prekmurju ustavili na več kot eni gibanici.

Rok, ki je pred kratkim podpisal podaljšanje pogodbe z avtrijskim proizvajalcem motociklov KTM in je danes njihov edini tovarniški stunter ali motorist prostega sloga, je bil obiska vesel, hkrati pa ga je skrbelo, da ne bo s svojo življenjsko zgodbo, ki jo je že tolikokrat povedal, ljudi dolgočasil. Rok se je zmotil, saj je ravno njegova življenjska zgodba vir največjega navdiha. Ekipa, ki snema za Webmotors, išče prav to: posameznike, ki so šli najprej proti toku, da bi se ujeli v tok lastnih sanj. Tarča ustvarjalcev, ki se raje kot po kulturi, gibajo po subkulturi, so “underground” junaki iz sveta motošporta.

Rdeča nit dokumentarcev skupine Bufalos je strast, te pa so ustvarjalci pri Roku našli (dobesedno) dovolj za izvoz. Zgodba je lepa tudi zato, ker je Brazilija zibelka stuntridinga, stunter A.C. Farias pa eden od Rokovih idolov. Dokumentarec je Rok sam (nehote) poimenoval, ko na začetku filma poskuša opisati, kaj mu pomeni vožnja z motorjem. Da si je pri petnajstih, ko se je zaljubil v svoj šport, lahko kupil prvi motocikel, je raznašal časopise, kosil travo in pomagal po restavracijah. Ko v filmu pove, da lahko to, kar je dosegel sam, doseže čisto vsak, se jasno čuti, da to ni le fraza. Da niso le besede.