Robustno oblikovani Caddy Alltrack

Novosti, Saloni

Novi Caddy Alltrack na široko namreč odpira vrata najrazličnejšim možnostim, še zlasti z opcijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION. S kratko medosno razdaljo se je že pred tremi leti predstavil v “pustolovski različici” z oznako Cross. Ta je zdaj z modelom Alltrack dobila več kot dostojnega naslednika. Avtomobil s slogovnimi elementi terenskih vozil je na voljo kot furgon in […]

Novi Caddy Alltrack na široko namreč odpira vrata najrazličnejšim možnostim, še zlasti z opcijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION. S kratko medosno razdaljo se je že pred tremi leti predstavil v “pustolovski različici” z oznako Cross. Ta je zdaj z modelom Alltrack dobila več kot dostojnega naslednika.

Avtomobil s slogovnimi elementi terenskih vozil je na voljo kot furgon in kot osebni Caddy Alltrack. Med posebnosti v ponudbi opreme sodijo na primer 17-palčna aluminijasta platišča, črne obrobe na kolesnih ohišjih in pragovih ter oblikovno dovršen ščitnik za podvozje. Caddy Alltrack se tako vizualno jasno razlikuje od svojih “civiliziranih bratov”. Opcijski štirikolesni pogon 4MOTION skupaj s serijskim sistemom ABS za slabše terene zagotavlja, da Caddy Alltrack lahko varno nadaljuje z vožnjo tudi na številnih neutrjenih cestah.

Alltrack_20160209_065

Caddy Alltrack je bil javnosti predstavljen že na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2015. Odslej ga je mogoče tudi naročiti. Poleg izrazitejših linij in jasno opredeljenih površin vzbujajo pozornost predvsem individualni zunanji elementi, ki tvorijo zanimiv barvni kontrast z izbrano barvo laka. Med te elemente sodijo na primer zatemnjena stekla, specifična mreža hladilnika s tremi kromiranimi lamelami in srebrno lakirani ohišji zunanjih ogledal. Izpostaviti velja tudi žaromete H7, sprednji meglenki in zatemnjene zadnje luči.

Pika na i v ekskluzivni zasnovi zunanjosti so logotipa na sprednjem delu in zadku, srebrno eloksirane strešne letve in matirane srebrne vstopne letve z napisom Alltrack.

Notranjost modela Caddy Alltrack zaznamujejo uravnotežene ergonomske lastnosti ter številna mesta za odlaganje in shranjevanje. Upravljalni elementi za ogrevanje, prezračevanje in klimatsko napravo (serijsko za osebni Caddy Alltrack) so nameščeni na sredini armaturne plošče in so za voznika in sovoznika zlahka dosegljivi. Njihove funkcije pojasnjujejo enostavno razumljivi simboli, upravljanje pa poteka povsem intuitivno. Kot dodatna oprema je na voljo ogrevano vetrobransko steklo. Sprednja sedeža z velikim razponom vzdolžnega nastavljanja zagotavljata odlično stransko oporo in skupaj z nastavljanjem višine (serijsko za osebni Caddy Alltrack) skrbita za udoben in hrbtu prijazen položaj sedenja.

20150908VR007

Specifične sedežne prevleke, barvno usklajene vratne in stranske obloge ter zložljivi mizici na hrbtni strani sprednjih sedežnih naslonjal so osnovni elementi modela Alltrack. Zraven je treba dodati še paket usnjenih elementov (volan, ročica ročne zavore, manšeta prestavne ročice) z barvnimi šivi. Osebni Caddy Alltrack se lahko pohvali s še širšim naborom privlačne opreme. Tako ima na primer nastavljiv sredinski naslon za roke in paket kromiranih dodatkov, ki vključuje vrtljivo stikalo za luči, stikalo za nastavljanje zunanjih ogledal, stikala za električni pomik stekel in gumb na ročici ročne zavore. Specifični predpražniki, pedali z aluminijastim videzom in dekorativni elementi v izvedbi “Carbon Square Dark” na armaturni plošči poudarjajo robustni značaj notranjosti.

20150908VR008

Ponudba serijske opreme za Caddy Alltrack vključuje tudi najrazličnejše asistenčne in multimedijske sisteme. Tako ima novi model na primer brisalca vetrobranskega stekla z intervalnim delovanjem in senzorjem za dež, asistenco za speljevanje navkreber ali paket Luči in vidljivost. Slednji vključuje notranje ogledalo z avtomatskim zasenčenjem, funkcijo za avtomatski vklop luči, ki glede na svetlost razlikuje med zasenčenimi in dnevnimi lučmi, ter funkciji Leaving Home in Coming Home. Funkcija Coming Home poskrbi, da bližnja okolica vozila po prihodu na cilj ostane še nekaj časa osvetljena – dobro je namreč, če med odhodom do hišnih vrat jasno vidimo, kod hodimo.

Tudi sistem za nadzor prometa Front Assist, mestna funkcija zaviranja v sili in funkcija večnaletnega zaviranja so že serijski. Sistem Front Assist lahko opozori voznika na nevarnost trčenja, v kritičnih situacijah pripravi vozilo na zaviranje v sili, pomaga vozniku pri zaviranju in zavira avtomatsko. Če voznik pri hitrosti pod 30 km/h spregleda oviro, mestna funkcija zaviranja v sili avtomatsko zaustavi vozilo. V idealnem primeru tako lahko celo prepreči naletna trčenja. Funkcija večnaletnega zaviranja po nezgodi prepreči sekundarna trčenja ali vsaj zmanjša njihovo silovitost. Do takšnih sekundarnih trčenj sicer pride v skoraj četrtini vseh prometnih nezgod, pri katerih udeleženci utrpijo telesne poškodbe. Funkcija večnaletnega zaviranja jih skuša preprečiti tako, da po nezgodi avtomatsko zavira vozilo, če voznik sam tega ne zmore.

Pri opcijskem avtomatskem uravnavanju razdalje (ACC), ki je aktivno pri hitrosti od 0 do 160 km/h (vozila z menjalnikom DSG) oz. od 30 do 160 km/h (vozila z ročnim menjalnikom), radarski senzor meri in kontrolira razdaljo in relativno hitrost do spredaj vozečih vozil. V kombinaciji z menjalnikom DSG sistem ACC zavira vozilo, na primer v kolonah ali zastojih, po potrebi tudi do popolne zaustavitve. V Evropi so za osebni Caddy Alltrack poleg stranskih varnostnih blazin serijsko na voljo tudi varnostne zavese.

Kot dodatno opremo je mogoče izbrati še sistem za avtomatski vklop in izklop dolgih luči Light Assist in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Slednji zaznava odstopanja od normalnega načina vožnje in vozniku priporoči postanek, ko je to očitno potrebno.

V kombinaciji s serijskim radiom Composition Colour in opcijskim radiom Composition Media ali radijsko-navigacijskim sistemom Discover Media je mogoče naročiti kamero za vzvratno vožnjo. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist omogoča avtomatizirano parkiranje v vzdolžni (bočna parkirna mesta) in prečni smeri (pod pravim kotom glede
na cestišče), kar je še posebej praktično za razne kurirske službe.

Alltrack_20160207_022

Kurirskim službam lahko Caddy Alltrack ponudi 1,78 m dolg in 3,2 m3 velik tovorni prostor. Ta je dostopen od zadaj skozi pločevinasta dvižna vrata, poleg tega pa tudi z obeh strani vozila, kjer sta 0,7 m veliki odprtini drsnih vrat. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti asimetrična krilna zadnja vrata, ki so pritrjena ob straneh. Vrata imajo po želji lahko okna ali ne. Pri tem je različica z okni opcijsko lahko opremljena z napravo za pranje/brisanje stekel ter z ogrevanjem stekel. Kot odpiranja dvojih krilnih zadnjih vrat znaša 90 stopinj z zaskočenimi vratnimi zadržali in 180 stopinj brez njih. Maksimalna višina tovornega prostora v vseh primerih znaša skoraj 1,26 m. Ob naročilu opcijskega prilagodljivega sovoznikovega sedeža je v Caddy Alltrack mogoče zložiti celo zelo dolge predmete. Sedež ima vodoravno poklopno naslonjalo in ga je mogoče deloma pogrezniti v dno, kar pomeni, da je pri odprti predelni mreži za prevoz dolgih predmetov na voljo celotna notranja dolžina od sovoznikovega prostora za noge do zadnjih vrat.

Caddy Alltrack poleg širokega nabora opreme iz izvedb Trendline in Comfortline ponuja tudi različne kombinacije motorja in menjalnika. Na voljo so štirje učinkoviti 2,0-litrski dizelski motorji TDI s 55 kW/75 KM, 75 kW/102 KM, 90 kW/122 KM in 110 kW/150 KM, trije okolju prijazni 1,0-, 1,2- in 1,4-litrski bencinski motorji TSI s 75 KW/102 KM (1,0 l), 62 kW/84 KM (1,2 l) in 92 kW/125 KM (1,4 l) ter varčni 1,4-litrski motor TGI z 81 KW/110 KM (pogon na zemeljski plin).

Pri menjalnikih so glede na izbrano izvedbo motorja na voljo 5- in 6-stopenjski ročni menjalnik ter 6- in 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Kot dodatno opremo je poleg tega za novi Caddy Alltrack mogoče naročiti štirikolesni pogon 4MOTION (samo za 2,0-litrski motor TDI z 90 kW/122 KM in 110 kW/150 KM). Štirikolesni pogon zagotavlja boljšo vlečno silo in tako na cesti kot tudi na neutrjenih poteh izpolnjuje pričakovanja, ki jih vzbuja terenski videz Caddyja Alltrack.

Alltrack_20160207_013

Motor in menjalnik sta kombinirana s podvozjem, ki je posebej prilagojeno različnim obremenitvam. Tako ima sprednjo premo s posamičnimi kolesnimi obesami in togo zadnjo premo z listnatimi vzmetmi in blažilniki, ki svojo karakteristiko delovanja spreminjajo glede na trenutno obremenitev. Stabilizatorji na obeh premah zmanjšujejo prečno nagibanje vozila in skupaj z elektromehanskim servokrmiljenjem prispevajo k natančnemu delovanju podvozja.

V Nemčiji bodo kupci novega Caddyja Alltrack morali odšteti od 16.485,00 evrov neto za furgon (19.617,15 evra bruto) oz. od 20.470,00 evrov neto za osebni Caddy Alltrack (24.359,30 evra bruto), oba sta opremljena z osnovnim motorjem TSI z 62 kW/84 KM.