Renaultova kakovost na primeru Meganea

Aktualno

Jean-Pierre Vallaude, direktor za kakovost Skupine Renault: "Mégane je verodostojen zastavonoša za kakovost Renaulta, zahvaljujoč izjemni zanesljivosti in zaznavni kakovosti, ki se z vsako novo izboljšavo modela še povečujeta. Mégane…

Mégane III je najbolje prodajano vozilo znamke Renault, saj je bilo v prvih desetih mesecih letošnjega leta po vsem svetu odpremljenih že več kot 350.000 primerkov.

 
B9D780BC-14E4-11E1-90E6-663A66B94067Po izsledkih anket med kupci v Franciji in Nemčiji, ki jih je opravila neodvisna ustanova, se uvršča med najbolj zanesljive avtomobile svojega segmenta. Na lestvici “Top 100 po zanesljivosti” francoske avtomobilistične revije “L’Automobile Magazine” več kot 80 modelov 25 avtomobilskih znamk razvrstijo po kakovosti zanesljivosti, ki so ju ocenjevali na podlagi zbranih izkušenj kupcev in novinarskih preskusnih voženj. V tem pregledu je bil Mégane III dve leti zapored eden izmed najbolje ocenjenih modelov in opisan kot avtomobil, “ki izžareva trdnost in zanesljivost… kot vsi drugi Renaultovi novejši izdelki je Novi Mégane zelo zanesljiv avto.
 
Nemški avtomobilski klub ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) vsako leto objavi v vsej Evropi najbolj priznano poročilo o zanesljivosti avtomobilov, temelječi na evidenci okvar, ki so ohromile vozila starosti od enega do šestih let. Po tem poročilu je imel Mégane dosegal kakovostno oceno “dobro”, od letnika izdelave 2006 naprej pa “odlično”. Število garancijskih posegov v prvem letu rabe avtomobila je od modela Mégane II do novega Mégane III upadlo za 40 odstotkov.
 
Olivier Adam, inženir za zagotavljanje kakovosti avtomobilov segmenta M1 pravi: “Mégane je del programa “Design to Quality” (snovanje za kakovost), ki je v podjetju polno uveljavljen že od projekta Lagune III. Ta pobuda obsega vsak korak v postopku razvoja projekta vozila – od risalne deske do odobritve serijske izdelave. Tako na primer že od zasnove naprej ne sme biti uporabljen noben sestavni del, dokler niso odpravljene vse ugotovljene pomanjkljivosti, in vsak nov razvojni korak sistematično prouči in natančno spremlja strokovnjak za področje zanesljivosti. Nazadnje je bilo opravljenih za skoraj pet milijonov preskusnih voženj v skrajnih razmerah, s katerimi smo potrdili brezhibno raven zanesljivosti Mégana III.”