Renault Scenic osvežen vstopa v 2012

Aktualno, Novosti

Februarja prihodnje leto bomo lahko prvič na slovenskih tleh videli nekoliko prenovljena priljubljena družinska enoprostorca Renaut Scenic in Grand Scenic. Glede sprememb v videzu boste osvežitve našli tako spredaj, zadaj, kot v notranjosti…

Februarja prihodnje leto bomo lahko prvič na slovenskih tleh videli nekoliko prenovljena priljubljena družinska enoprostorca Renaut Scenic in Grand Scenic.

 
F911F9FC-1DF3-11E1-9FE3-D29B66B94067Glede sprememb v videzu boste osvežitve našli tako spredaj, zadaj, kot v notranjosti. Najbolj opazne bodo zagotovo nove dnevne “LED” luči. Do sedaj omejena serija “Bose” pa zaradi izjemnega odziva pri kupcih v letu 2012 postaja eden od rednih opremskih paketov v ponudbi Scenica in Grand Scenica.  
 
V tem vozilu boste lahko izbrali nov, okolju prijaznejši 1,6-litrski dizelski motor s 96 kW moči oziroma s 130 “konji” in sistemom start&stop. Ta motor bo zamenjal sedanjega 1,9-litrskega z enako močjo, menjava motorja pa bo v vožnji ob ohranitvi dinamičnosti in poskočnosti prinesla do 20 % nižjo porabo in manjše izpuste (114 g/km). Na strani bencinskih motorjev bo nov Energy Tce 115 motor z zgolj 135 g/km Co2 izpustov in 20 % nižjo porabo goriva v primerjaviz današnjim 1,6 16V 110 motorjem.
 
269AF540-1DF4-11E1-B6A6-D29B66B94067
 
Scénic in Grand Scénic bosta kot prva Renaultova modela na voljo s sistemom Visio, ki vozniku s pomočjo kamere pomaga pri ohranjanju vožnje na pravem voznem pasu, obenem pa avtomatsko preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi, kadar zazna nasproti vozeča vozila. Pomoč pri speljevanju v hrib  bo onemogočila nezaželeno nazadovanje vozila na klancih. In še ena novost, ki olajšuje menjavanje voznih pasov –  trije kratki utripi smernikov se bodo sprožili vsakič, ko se boste narahlo dotaknili ročice za smernike. 
 
Skratka, vsem dobro znani Scenic se z letom 2012 ne bo spremenil v novo osebo, vsekakor pa se vam bo spomladi predstavil v svoji izpopolnjeni obliki.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine