Renault Trafic 2014

Aktualno, Novosti

Leta 1980 predstavljeni Renault Trafic, ki je nasledil nič manj proslavljeni model Estafette, je doslej že presegel 1,6 milijona po vsem svetu prodanih primerkov.

Novi-Renault-Trafic

Leta 1980 predstavljeni Renault Trafic, ki je nasledil nič manj proslavljeni model Estafette, je doslej že presegel 1,6 milijona po vsem svetu prodanih primerkov. Sago o Traficu bo od leta 2014 nadaljeval popolnoma prenovljen model, ki ga bodo prodajali v približno 50 državah sveta.

Novi Trafic 2014 ima povsem novo zunanjo obliko. Na prednjem delu je večji in bolj pokončno nameščen zaščitni znak, ki je značilen del nove oblikovne istovetnosti znamke Renault. Novi Trafic kaže odločno in dinamično podobo, razpotegnjena žarometa pa še poudarita njegovo izraznost. Linija bolj položnega vetrobranskega stekla ga jasno ločuje od pokrova motorja. Široka, vpadljiva odprtina za zajem zraka, ki je s širokim pasom v barvi karoserije razdeljena na zgornji in spodnji del, ustvarja vtis lahkotnosti. Zaradi napetih in izrazitih potez ima Novi Trafic tudi s strani znatno bolj dinamičen videz. Čvrstost in praktičnost, ki ju kupci pričakujejo pri tem vozilu, ohranja prednji odbijač, ki objema in ščiti tudi oba vogala karoserije.

Novi-Renault-Trafic

Renault je za Novi Trafic izkoristil svoje dolgoletne in bogate izkušnje na področju lahkih gospodarskih vozil in razvil pristen dostavnik življenja, ki je moderen in udoben, vedno bolj učinkovito izpolnjuje potrebe poklicnih uporabnikov in tako prispeva k njihovi poslovni uspešnosti.

Novi Trafic ponuja prožno in gospodarno vožnjo zahvaljujoč naboru novih motorjev z zmanjšano prostornino in prisilnim polnjenjem. Gre za različice najnovejšega rodu pri Renaultu razvitega motorja 1,6 dCi (R9M) z najsodobnejšo tehnologijo za zagotavljanje ugodne porabe goriva in prijetnih voznih lastnosti. V ponudbi sta dve različici tega motorja: z enojnim turbo polnilnikom s spremenljivo geometrijo lopatic, ki omogoča za več kot liter na 100 km manjšo porabo goriva, in z dvojnim turbo polnilnikom Twin-Turbo, ki s porabo seže pod 6 l/100 km. Oba motorja zagotavljata odzivnost za odločno pospeševanje in večji navor pri nizkih vrtljajih za učinkovito speljevanje tudi s polno obremenjenim vozilom.

Znamka Renault, že od leta 1998 vodilna v segmentu lahkih gospodarskih vozil v Evropi, ima zmogljiv in konkurenčen industrijski sistem s tremi obrati v Franciji, kjer sestavljajo vse modele tega segmenta: Kangoo v tovarni MCA v mestu Maubeuge (Nord-Pas-de-Calais), Master v tovarni SOVAB v mestu Batilly (Lorena) in odslej še Trafic v tovarni Sandouville (Zgornja Normandija).