Renault razkriva novi Clio

Novosti

Leta 2012 predstavljeni Clio četrtega rodu je bil prvi Renaultov model z novim oblikovnim slogom znamke. S prevzemom značilnega svetlobnega pečata žarometov s svetilnimi diodami Full LED in dnevnih luči v obliki črke C na določenih različicah novi Clio potrjuje svoj položaj oblikovne ikone Renaulta. Na prednjem delu je preoblikovana maska, ki uokvirja velik Renaultov […]

Leta 2012 predstavljeni Clio četrtega rodu je bil prvi Renaultov model z novim oblikovnim slogom znamke. S prevzemom značilnega svetlobnega pečata žarometov s svetilnimi diodami Full LED in dnevnih luči v obliki črke C na določenih različicah novi Clio potrjuje svoj položaj oblikovne ikone Renaulta.

Na prednjem delu je preoblikovana maska, ki uokvirja velik Renaultov romb, in je v spodnjem delu razširjena. Zadaj je predrugačen spodnji del odbijača, ki zagotavlja večjo čvrstost. V ponudbo so dodane štiri nove karoserijske barve (intenzivno rdeča, titanovo siva, biserno bela in jekleno modra), prenovljena pa je tudi ponudba platišč in okrasnih pokrovov koles. Obogatena je ponudba dodatkov za prilaganje osebnemu okusu.

Novi Clio je deležen uporabe materialov, ki so znani iz Renaultovih avtomobilov višjih segmentov. Tako je prenovljena celotna ponudba prevlek, posebno pozornost pa so posvetili vidni in na otip zaznavni kakovosti zrnatih plastičnih površin. Kromasti dodatki so bolj zadržani, matirane površine in barve pa bolj prefinjene.

clio-notranjost-facelift

Povezljivost in živahnost za vse vrste potreb

Kombinacija 1,5-litrskega dizel motorja Energy dCi 110 in šeststopenjskega ročnega menjalnika bo obogatila ponudbo pogonskih sklopov novega Clia z močjo in energijsko učinkovitostjo. Novost v ponudbi je tudi kombinacija bencinskega motorja TCe 120 in šeststopenjskega ročnega menjalnika. Tako bo imel novi Clio eno najobširnejših palet pogonskih sklopov na trgu, saj bo na voljo z 11 kombinacijami motorja in menjalnika.

S ciljem zadovoljiti želje in potrebe vseh kupcev so za novi Clio na voljo tri različne povezljive multimedijske naprave Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution in domiseln nov sistem R&Go, ki je na voljo v vseh različicah. Novi Clio je prvi Renaultov avtomobil segmenta B, ki bo za doplačilo na voljo z zvočnim sistemom visokega razreda Bose Sound System za uživanje v izvrstnem zvoku.

Poleg sistema za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj ima novi Clio lahko (glede na različico) vgrajene tudi senzorje spredaj in kamero za vzvratno vožnjo. Bolje opremljene različice imajo lahko tudi napravo Easy Park Assist, ki vozniku omogoča, da izvedbo parkiranja prepusti napravi.

Novi Clio bo na cestah lahko videti v drugi polovici septembra 2016.