Renault in AC de Monaco sodelovanje podaljšala

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Renault in monaški avtomobilski klub (Automobile Club de Monaco, ACM) oznanjata podaljšanje strateškega sodelovanja za nadaljnja tri leta.

Renault in monaški avtomobilski klub (Automobile Club de Monaco, ACM) oznanjata podaljšanje strateškega sodelovanja za nadaljnja tri leta.

ACM je eden najslovitejših avtomobilskih klubov na svetu in prireja tekmovanja, ki so že klasičen del avtomobilističnih prireditev, na primer Velika nagrada Monaka, reli Monte Carlo in zgodovinski reli Monte Carlo, ki ima zdaj že več kot 300 udeležencev. Po novem sporazumu bo Renault oskrbel ACM z vozili za potrebe organizacije vseh prireditev ACM in za prevoze pomembnih gostov.

renault twinrun 2013

Renault je za dirko za VN Monaka priskrbel 80 vozil za prevoze pomembnih gostov ACM in FIA (mednarodne avtomobilistične zveze), za športne funkcionarje FIA in člane klubov FIA. Renault je ta konec tedna predstavil tudi svoje najnovejše avtomobile, med katerimi so električni mestni avto ZOE, križanec Captur in Novi Clio R.S. 200 EDC. Na letošnjem reliju Monte Carlo je Renault za prevoze več kot 800 ljudi poskrbel  pretežno z modeloma Dacia Duster in Renault Espace

To sodelovanje je Renault uporabil tudi za edinstvene športne, medijske in trženjske prireditve. Dirka prvenstva formule Renault 3.5, enega najbolj priznanih nižjih razredov enosedežnih dirkalnikov, je že nekaj let sestavni del spremljevalnega športnega programa dirke za VN  Monaka. Lani so v času VN Monaka razkrili oblikovalsko študijo športnega avtomobila Alpine 110-50 (ZAR), ki jo je oblikoval Laurens van den Acker, letos pa športen majhen avtomobil Twin’Run. V začetku letošnjega leta sta se glavni izvršni direktor Renaulta Carlos Tavares in nekdanji Renaultov reli dirkač Jean Ragnotti z starodobnikoma Alpine A110 Berlinette udeležila zgodovinskega relija. Januarja leto pa so v okviru relija Monte Carlo za svetovno prvenstvo v reliju (WRC) izvedli pomembne komercialne spodbujevalne aktivnosti.

Jean-Michel Jalinier, predsednik Renault Sport F1 je dejal: “Naše sodelovanje z ACM je eno najbolj trdnih in dolgotrajnih v zgodovini podjetja. Kar se je začelo kot samoumevna povezava med dvema avtomobilskima podjetjema s francoskega govornega območja, se je razvilo v sodelovanje, ki je obema partnerjema prineslo številne koristi. S pomočjo te tesne povezave z ACM smo lahko izrabili priložnosti, ki jih sicer ne bi dobili. Veselimo se že soustvarjanja še več novih aktivnosti skozi to sodelovanje, ACM in njihovim gostom pa bomo še naprej zagotavljali podporo na najvišji ravni.”


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine