Renault razkriva prototip »show truck« Alaskan (pick-up)

Zanimivosti

Renault načrtuje pospešen razvoj na poslovnem področju, s katerim namerava iz vodilne evropske in pomembne regionalne znamke v segmentu lahkih gospodarskih vozil preobraziti v vodilnega svetovnega akterja na tem področju. Za dosego tega cilja se je Renault odločil poseči v segment pick-upov, ki ima več kot tretjinski delež svetovnega trga lahkih gospodarskih vozil. Junija letos […]

Renault načrtuje pospešen razvoj na poslovnem področju, s katerim namerava iz vodilne evropske in pomembne regionalne znamke v segmentu lahkih gospodarskih vozil preobraziti v vodilnega svetovnega akterja na tem področju.

Za dosego tega cilja se je Renault odločil poseči v segment pick-upov, ki ima več kot tretjinski delež svetovnega trga lahkih gospodarskih vozil. Junija letos je Renault v Buenos Airesu v Argentini predstavil nov model Renault Duster Oroch, ki je namenjen južnoameriškim trgom, danes razkriti študijski prototip Alaskan z nosilnostjo ene tone pa  napoveduje prihodnji serijski model s svetovnimi prodajnimi ambicijami.

Alaskan – študijski prototip pick-upa z nosilnostjo ene tone

Privlačen študijski prototip Alaskan je pick-up z nosilnostjo ene tone, je moderne in atletske oblike in zasnovan po potrebah zasebnih in poklicnih uporabnikov. Hkrati tudi napoveduje  serijski model z globalnimi prodajnimi ambicijami.

Čvrsta in statusna oblika študije Alaskan je popolnoma v skladu z estetskimi pričakovanji kupcev pick-upov, obenem pa zvesta načelom oblikovne istovetnosti znamke Renault.

Alaskan ima vgrajen preverjen in priznan Renaultov štirivaljni dizelski motor z dvema turbinskima polnilnikoma, ki ga že vgrajujejo v druge modele, zlasti v Master.

alkasan-foto

Hasselblad in Alaskan

Renault je s ciljem, da poudari večnamensko uporabnost študije Z-U60, sklenil sporazum o oblikovalskem sodelovanju s švedsko znamko fotoaparatov Hasselblad. Ta je med drugim zaslovela tudi zato, ker je izdelala fotografsko opremo za vesoljski program Apollo, v okviru katerega je bil dosežen tudi prvi obisk človeka na Mesecu.

V okviru tega partnerstva so si zamislili fotoreporterja z imenom Paul, za katerega je študija Alaskan naravnost idealno prevozno sredstvo.

Alaskan je svet povezljivih pustolovščin. Namišljeni Paul je fotoreporter, ki dela za več mednarodnih revij, zato ima svojo poklicno fotografsko opremo Hasselblad vedno s seboj v avtomobilu. Njegov poklic ga lahko vodi v vse vrste okolja, od ledenikov do puščav. Paul svoj Alaskan uporablja tudi za prostočasne dejavnosti, saj je izvrsten spremljevalec, ki sprejme vso opremo in prtljago cele družine. Kadar Paula čaka družba prijateljev, v nekaj minutah obriše prah z motornega pokrova Alaskana, da lahko potem zbrani družbi s ponosom pokaže svoje impozantno vozilo.

alkasan-in-Hasselblad

Prihaja serijski pick-up, ki bo zelo podoben študijskemu prototipu Alaskan

Serijski model bo oblikovan v enakem duhu kot Alaskan in bo imel enake mere. Na voljo bo v več različicah in z več motorji.

Serijski model bo nastal na podlagi Renaultovih izkušenj iz segmenta križancev (Captur in Kadjar) in bo pick-up višjega razreda za poslovno in zasebno rabo, za vsakdanje vožnje in prostočasne dejavnosti.

Ta novi pick-up z nosilnostjo ene tone bo razkrit v prvi polovici leta 2016.