Reli Tuareg, 2. etapa: boj s kozjimi stezicami in sipinami

Aktualno, Motociklizem, Šport

V drugi etapi je udeležence relija Tuareg pričakal čisto drugačen teren: težko prevozne kozje stezice in več sipinskih predelov na obronkih Sahare. V razredu profesionalcev je zmagal Kaiser Thorsten, Aleš Sešel pa je končal na 6. mestu. Po hitri in kamniti prvi etapi z manjšim delom sipin je današnja etapa s štartom in ciljem v […]

V drugi etapi je udeležence relija Tuareg pričakal čisto drugačen teren: težko prevozne kozje stezice in več sipinskih predelov na obronkih Sahare. V razredu profesionalcev je zmagal Kaiser Thorsten, Aleš Sešel pa je končal na 6. mestu.

tuareg_2016_2etapa_MH (7)

Po hitri in kamniti prvi etapi z manjšim delom sipin je današnja etapa s štartom in ciljem v Zagori pokazala drugačen obraz. Prvo presenečenje je tekmovalce v razredu Pro čakalo kmalu po prvi hitrostni preizkušnji, ko so se morali na manjšo goro povzpeti po ozki kozji stezici. Celo najboljši tekmovalci so imeli na terenu, bolj primernim za lahke enduro motorje, kar nekaj težav. »Takega terena nisem pričakoval,« je dejal eden izmed udeležencev med kratkim počitkom. »Jaz kar veliko vozim ekstremni enduro in sem nekako zvozil, kolega z rumeno čelado pa sigurno ne bo,« je pokazal v dolino. In res smo kasneje dirkalnik njegovega prijatelja vlekli iz strme brežine pod ozko potjo.

tuareg_2016_2etapa_MH (2)

Sledila sta dva različno dolga kroga po puščavi, tako da so profesionalni tekmovalci skupno odpeljali 350 kilometrov, medtem ko so imeli amaterji na sporedu 190 kilometrov. Med slednjimi je Aleš Sešel zasedel 6. mesto, v razredu Pro pa je bil danes najboljši Thorsten Kaiser, sicer dolgoletni mehanik Mirana Stanovnika.

Jutrišnja etapa do Mersouge z dvema hitrostnima preizkušnjama bo dolga 270 kilometrov.