Rekordno 2011 za BMW Welt in muzej

Aktualno

Leto 2011 se je za BMW Welt in muzej BMW izteklo zelo uspešno. Obe ustanovi sta zabeležili rekordno obiskanost, medtem ko sta kot gostiteljici okoli 500 prireditev utrdili svoj položaj ekskluzivnih lokacij v bavarski prestolnici…

Leto 2011 se je za BMW Welt in muzej BMW izteklo zelo uspešno.

 
7AC0A12A-48CD-11E1-A131-B46665B94067Obe ustanovi sta zabeležili rekordno obiskanost, medtem ko sta kot gostiteljici okoli 500 prireditev utrdili svoj položaj ekskluzivnih lokacij v bavarski prestolnici. “Zelo smo ponosni, da je bilo leto 2011 za BMW Welt tako uspešno. S tem rekordom potrjujemo, da smo s središčem za izročitev avtomobilov in našim programom doživetja blagovne znamke ustvarili takšno raznolikost ponudb, kot si jo želijo naši obiskovalci. O tem ne pričajo samo številne, v celoti razprodane prireditve in zasedena vodenja, ampak tudi mnogi obiskovalci, ki so nas z velikim zanimanjem obiskali znova. Vsi ti se lahko tudi v tem letu nadejajo zanimive programske ponudbe”, je povedal Thomas Muderlak, vodja BMW Welt. Tudi dr. Ralf Rodepeter, vodja oddelka BMW Museum und Kommunikation Besuchererlebnis München, se je ozrl na uspešno leto 2011: “Muzej BMW bi lahko v lanskem letu spisal novo poglavje v svoji zgodbi o uspehu. Z našimi posebnimi razstavami in izjemnimi prireditvami s priznanimi sodelujočimi partnerji, kot je »Meisterschule für Mode«, smo v našem muzeju pozdravili več kot 480.000 obiskovalcev in jim omogočili doživetje blagovne znamke BMW. Medtem ko se številni muzeji po otvoritvi borijo z upadom obiska, se lahko mi pohvalimo z najbolje obiskano münchensko znamenitostjo, takoj za Tehničnim muzejem (Deutsches Muse-um).”
 

BMW Welt najljubša znamenitost Bavarske

Leta 2011 je BMW Welt obiskalo preko 2,3 milijona obiskovalcev, kar je 25 odstotkov več kot leto prej. S tem je in ostaja najljubša bavarska znamenitost. Vodenja po BMW Weltu, muzeju BMW in tovarni BMW so v preteklem letu beležila izjemno povpraševanje: priložnost za intenzivno doživetje blagovne znamke je skupaj izkoristilo preko 100.000 obiskovalcev. Kot posebej uspešne so se znova izkazale prireditve v okviru otroškega programa BMW, ki je potekal pod geslom „Erleben, Forschen, Bauen“. 16.000 otrok in mladostnikov je na več kot 1.000 delavnicah poleg sveta avtomobilov, spoznavalo tudi zanimivosti o temah, kot sta trajnostni razvoj in mobilnost. Poleg tega se je na prizoriščih otroškega kampusa in otroškega muzeja BMW odvijalo preko 250 rojstnodnevnih praznovanj za otroke.
 
V BMW Welt je prehod v novo leto praznovalo 3.000 navdušenih gostov, ki so se ob ekskluzivni večerji in glasbeni spremljavi veselili leta 2012 vse do jutranje zarje. Da je BMW Welt s svojo infrastrukturo lahko tudi priljubljeno prizorišče za zunanje prireditelje, govori pribl. 350 gostujočih prireditev, med katerimi sta se odvijali tudi podelitev športnih nagrad Bavarske in kongres kardiologov. V lanskem letu sta pozornost številnih obiskovalcev pritegnili dve posebni razstavi: predstavitev novega BMW serije 1 pod naslovom „One Origin. Two Originals“ in novega BMW serije 6 Cabrio, kjer se je na prizorišču dvojnega stožca skupaj z razstavo del priznanega oblikovalca svetil Inga Maurerja, ustvaril zares edinstven ambient.
 

Rekordni obisk za muzej BMW

Preko 480.000 obiskovalcev, kar je 20 odstotkov več kot leta 2010, je obiskalo muzej avtomobilov na severni strani Münchna. Ljubitelji avtomobilov so bili v letu 2011 posebej navdušeni nad dvema začasnima in tremi posebnimi razstavami. Predstavitev vozil BMW Art Cars, ki jih od leta 1975 kreirajo mednarodno priznani umetniki, kot sta Roy Liechtenstein in Andy Warhol, je bila tako uspešna, da se je prevesila v mesec oktober 2011. Z novo razstavo „The Line of Beauty“ je muzej BMW izkazal poklon do kupejev in kabrioletov blagovne znamke BMW. Poleg tega so tri posebne razstave izpostavile svoje specialitete: poleg življenja dirkača Georga Maierja in njegovih številnih motociklističnih dirk za moštvo BMW, je bila obravnavana predvsem zgodna o uspehu serije 3. Druga razstava je preko sedmih izbranih vozil ponazarjala raznolikost modelnih serij. Medtem ko je temo posebnih ogledov v mesecu decembru zaključila razstava originalnih vozil iz filma „Misija: nemogoče – Protokol duh“.
 

Otroci v muzeju BMW

Skupaj z BMW Welt si je muzej BMW zadal nalogo, da zagotovi kakovosten pedagoški program za otroke in mladostnike. Ob družinskih nedeljah, ki se odvijajo zadnjo nedeljo v mesecu, lahko družine z otroki razstaviščne prostore obiščejo po znižani ceni in uživajo v pestrem dnevu s številnimi ponudbami in šovi.