Red Bull Ring – DP

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Letošnje Slovensko prvenstvo v KHD je razpisano v generalni razvrstitvi in diviziji 1, znotraj katere je domžalsko moštvo LEMA racing interno razpisalo Grande Punto pokal s svojimi lastnimi dirkalniki, ki jih nudijo v najem. Za prvi dirkaški vikend…

6AB334D8-83F6-11E0-8646-646066B94067Letošnje Slovensko prvenstvo v KHD je razpisano v generalni razvrstitvi in diviziji 1, znotraj katere je domžalsko moštvo LEMA racing interno razpisalo Grande Punto pokal s svojimi lastnimi dirkalniki, ki jih nudijo v najem. Za prvi dirkaški vikend sezone se je sicer na dirko prijavilo 14 voznikov, od tega kar trije Avstrijci iz moštva Herzog motorsport. Pet voznikov pa je na današnji, prvi dirki, nastopilo z vozili Fiat Grande Punto.

 
Sobotna dirka na avstrijskem Red Bull Ringu se je slabo pričela za Marka Pirmana v pokalnem Renault Cliu, ki se je kmalu po štartu obrnil in s tem nehote onemogočil preboj Marjana Nagodeta v ospredje divizije 1. Suveren štart je uspel Helmutu Herzogu s Cliom R3. A slednji ni dolgo zdržal in je sredi dirke obstal ob progi. Tekom atraktivne dirke, ki so jo začinili še vozniki prvenstva FIA CEZ z dirkalniki, kot so Audi TT-R DTM, Porsche 997 Cup in Dodge Viper, se je v ospredje uspešno prebijal Pirman, medtem, ko je zaradi tehničnih težav pričel izgubljati mesta Zoran Poglajen v Suzuki Swiftu. Ob karirasti zastavi je prvo mesto v generalni razvrstitvi osvojil Avstrijec Stefan Wiedenhofer s Cliom pred Pirmanom in Nagodetom v MG ZR105. V diviziji 1 je slavil Nagode pred Poglajnom in Gregatom Premrlom v Zastavi Yugo.
 
A v ospredju dogajanja so bili nedvomno vozniki z Grande Punti, ki so se prehitevali tekom celotne dirke. Boj za zmago so uprizorili Aleš Bužga, Denis Bostjančič in Matevž Habjan, ki je z vodilnega mesta moral odstopiti zaradi tehničnih težav. Boj tesno kolo ob kolesu sta do konca dirke nadaljevala Bužga in Bostjančič, kar k temu priča tudi podatek končne razlike med njima, 0,097 sekunde, prednosti v prid Aleša.
 
V nedeljo, bo ob 15.15 uri na sporedu 2. letošnja dirka slovenskega krožno-hitrostnega prvenstva. Vsekakor pa je potrebno pohvaliti tudi AŠ2005, da se uvodna dirka odvija na tako novem in tehnološko dovršenem prizorišču, kot je Red Bull Ring.
 
Rezultati  1. dirke:
1. Stefan Wiedenhofer, Renault Clio RIII
2. Marko Pirman, Renault Clio Cup
3. Marjan Nagode, MG ZR105
4. Andrej Jaklin, Alfa Romeo 156
5. Zoran Poglajen, Suzuki Swift
6. Stanislav Smolnikar, Alfa Romeo 156
7. Grega Premrl, Zastava Yugo
8. Aleš Bužga, Fiat Grande Punto
9. Denis Bostjančič, Fiat Grande Punto
10. Anton Bajc, Fiat Grande Punto
11. Jure Marinšek, Fiat Grande Punto