Rast utrjuje vodilno vlogo Forda Focusa

Aktualno

Fordova analiza pravkar objavljenih najnovejših podatkov podjetja Polk o globalnih registracijah vozil do konca tretjega četrtletja leta 2013 kaže, da Ford Focus ostaja najbolje prodajani avtomobilski model na svetu.

Fordova analiza pravkar objavljenih najnovejših podatkov podjetja Polk o globalnih registracijah vozil do konca tretjega četrtletja leta 2013 kaže, da Ford Focus ostaja najbolje prodajani avtomobilski model na svetu.

Izjemna rast na Kitajskem je prispevala tudi k povečanju števila registracij Focusa po vsem svetu od januarja do septembra 2013. Zabeleženih 856.587 registracij pomeni povečanje za 16,1 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta. Podatki podjetja Polk, ki ga je pred nedavnim kupila družba IHS, kažejo, da ima Kitajska s 303.481 registracijo največji delež v skupnem številu, obenem pa to v primerjavi z lanskimi številkami pomeni povečanje števila registracij na tem trgu za 85 odstotkov.

ford focus ST wagon ritka 2013

Kupci Focusov kot glavni razlog za nakup navajajo zunanje oblikovanje in odlično opremljenost vozila. Na Kitajskem so med interesenti za nakup odločilni dejavniki oblikovanje vozila, izjemna varnost in odlična kakovost. Pri vsakem od teh meril je Focus dosegel 15 do 40 odstotkov boljši rezultat od najbližjega tekmeca.

“Naš uspeh s Focusom, ki navdušuje vse več uporabnikov na vseh koncih sveta, poudarja prednosti naše strategije One Ford,” je povedal Jim Farley, izvršni podpredsednik za globalno trženje, prodajo in storitve pri Fordu in Lincolnu. “Ostajamo povsem predani razvoju celotne družine vozil, ki bodo tako kot Focus zagotavljala izjemno kakovost, varčno porabo goriva, varnost, dovršeno oblikovanje in visoko vrednost.”

Fordova strategija One Ford in vizija globalnih izdelkov sta omogočili, da sta med petimi najbolje prodajanimi modeli avtomobilov na svetu kar dva Forda – Focus in Fiesta –, podatki podjetja Polk pa navajajo skupno 1.402.555 registracij obeh modelov v obdobju od januarja do vključno septembra 2013.

Focus je obenem osvojil naziv najbolje prodajanega osebnega avtomobila na Kitajskem, Fiesta pa še naprej ostaja najbolje prodajani majhen avtomobil v Evropi.