Rally Idrija – Longhi z zmago

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Z relijem Idrija se je zaključilo prvenstvo Slovenije za letošnjo leto. S peto zaporedno zmago si je naslov prvaka zagotovil voznik ekipe Target motorsport Italijan Piero Longhi, s sovoznikom Luigijem Pirollom in dirkalnikom škoda fabia S2000. Longhi je z…

Z relijem Idrija se je zaključilo prvenstvo Slovenije za letošnjo leto.

0D6079C0-FAE9-11E0-B469-83A166B94067S peto zaporedno zmago si je naslov prvaka zagotovil voznik ekipe Target motorsport Italijan Piero Longhi, s sovoznikom Luigijem Pirollom in dirkalnikom škoda fabia S2000.
 
Aleks Humar in Zmago Logar sta nastopila s škodo fabio R2 in po izgubi slabih treh minut, ko sta na drugi hitrostni preizkušnji morala menjati gumo, na koncu osvojila skupno deveto mesto, v diviziji II pa sta bila četrta. 
 
Reli v Idriji je bil sestavljen iz sedmih hitrostnih preizkušenj, nastopilo pa je 65 posadk, med njimi tudi nekaj znanih dirkačev iz tujine. Omeniti velja predvsem aktualnega Češkega prvaka Romana Kresto, ki je nastopil s škodo fabio S2000. A odstopil je že pred drugo hitrostno preizkušnjo, tako da Slovenski ljubitelj relija žal niso dobili odgovora, kateri prvak je hitrejši, Češki ali Slovenski. Longhi in Pirollo sta dirko začela v silovitem tempu in po dveh brzincih vodila pred Fincem Mietinenom in domačinom Peljhanom. Slednji je po tretji preizkušnji izkoristil napako Longhija in prevzel vodstvo. »Na dokaj hitrem odseku naju je ob zaviranju odneslo s ceste in imela sva kar precej sreče, da je škoda fabia s2000 ostala dokaj nepoškodovana in sva lahko nadaljevala« je dogajanje na tretji HP opisal Longhi. Kasneje sta odstopila tako Peljhan kot tudi Mietinen in pot do nove zmage je bila dokaj lahka. »Vesel sem, da mi je uspelo doseči zastavljeni cilj. Konkurentje sicer postajajo iz dirke v dirko vse hitrejši, zato je naslov prvaka lep dosežek. Čestital bi tudi celotni ekipi, ki je znova opravila zelo dobro delo« je še povedal dvakratni Italijanski in odslej  tudi Slovenski reli državni prvak.
 
Humar in Logar sta torej imela težave že na drugi preizkušnji. »Niti nisem imel občutka, da sva kaj zadela, le pred naslednjim zavojem sem začutil, da je guma prazna. Trajalo je nekaj časa da sva jo zamenjala in možnosti za vidnejšo uvrstitev je bilo konec« je povedal Aleks, ki pa je na naslednjih preizkušnjah vozil na vso moč. Dosegel je tri četrte, en tretji in en drugi čas. Za zmagovalcem svoje divizije sta na koncu zaostala manj kot dve minuti. Skupno sta Aleks in Zmago osvojila na domačem reliju deveto mesto, v razvrstitvi prvenstva Slovenije pa sta bila sedma. Tudi v končni razvrstitvi sezone je med vozniki Humar osvojil sedmo mesto in to kljub temu, da je moral zaradi poškodbe izpustiti tri relije.