Rally Nova Gorica 2013: 67 prijavljenih

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Organizatorji so na novinarski konferenci predstavili 2. Rally Nova Gorica, ki bo na Banjški planoti potekal to soboto. Prijavilo se je 67 posadk iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Organizatorji so na novinarski konferenci predstavili 2. Rally Nova Gorica, ki bo na Banjški planoti potekal to soboto. Prijavilo se je 67 posadk iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Veseli pa dejstvo, da jih v nasprotju z lansko krstno izvedbo največ, kar 40, prihaja iz naše države. Dirka bo imela letos tudi humanitarno noto, saj bodo skupaj s Fundacijo vrabček upanja zbirali sredstva za bolnišnico v Stari Gori. 

aleks humar reli saturnust 2013Na konferenci, ki je potekala v stavbi Mestne občine Nova Gorica, so sodelovali predsednik organizacijskega odbora Miran Terčič, gonilna sila prireditve Renato Hvala, direktor dirke Miha Levec, predstavnica Fundacije vrabček upanja Darja Povšič Peršolja ter vrsta drugih, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi tekmovanja. Rally bo potekal praktično v enakem okviru, kot lani, tudi edina hitrostna preizkušnja je enako dolga in jo bo potrebno tudi letos prevoziti štirikrat. Število prijavljenih je podobno lanskemu, veseli pa dejstvo, da je konkurenca močnejša. Videti bo moč praktično vse vrste tekmovalnih vozil za rally, od WRC dirkalnika preko vozil razredov S2000 in S1600 pa do avtomobilov s pogonom na en par koles razredov R3, R2 ter N3 in ostalih manjših dirkalnikov. Videti pa bo moč tudi nekaj dirkaških legend, kot so Lancia Delta Integrale, Renault Clio Maxi in Peugeot 309 GTi. Ta pestrost voznega parka je tudi letos edinstvena na našem domačem asfaltu. Lanski zmagovalec Claudio De Cecco bo s Ford Focusom WRC na startu tudi letos, a imel bo močnejšo konkurenco kot lani. Predvsem sta tu že lani odlični Igor Žbogar, ki bo vozil Peugeot 207 S2000, in Italijan Massimo Guerra v podobnem avtomobilu, še nevarnejši pa utegne biti lanski slovenski prvak Aleks Humar, ki je letos že večkrat pokazal, da je s svojim Renault Cliom R3 sposoben pustiti za sabo tudi veliko zmogljivejše dirkalnike! Tudi Vasja Miklavčič bo s svojim Renault Cliom RS skupine N gotovo ponovno zelo hiter. Aljoša Novak bo prvič tekmoval s štirikolesno gnanim Mitsubishijem Lancerjem, prvič po letu 1990 pa je Darko Peljhan prijavljen kot sovoznik! Zapiske bo v Mitsubishiju bral začetniku Primožu Nagodetu. Rally bodo, kot je to že običajno, začinili še številni nastopajoči v najmanjši diviziji 1. Letos je prijavljenih 28! 

Vsekakor odličen razlog, da soboto preživite na Banjški planoti. Ne nazadnje tudi zato, da z nakupom modre zapestnice prispevate 2 evra v dobrodelne namene. Donirani bodo Fundaciji vrabček upanja, ki bo z zbranim denarjem pomagala bolnišnici za gibalno ovirane otroke v Stari Gori pri nakupu sodobnega aparata za gibalne vaje. Poleg tega pa bo “Avto center Volkswagen Kromberk Nova Gorica”, vsakemu kupcu zapestnice poklonil 2 EUR popusta na tehničnem pregledu.