PSA Peugeot Citroën vodilni pri električnih vozilih v 2011

Aktualno

Eno leto po začetku prodaje mestnih električnih vozil nove generacije je skupina PSA Peugeot Citroën s skoraj 30 % odstotnim deležem vodilna na evropskem trgu električnih vozil. PSA Peugeot Citroën je bil prvi proizvajalec, ki je konec leta…

Eno leto po začetku prodaje mestnih električnih vozil nove generacije je skupina PSA Peugeot Citroën s skoraj 30 % odstotnim deležem vodilna na evropskem trgu električnih vozil.

 
702F1E10-3C3B-11E1-9DA4-898366B94067PSA Peugeot Citroën je bil prvi proizvajalec, ki je konec leta 2010 v Evropi začel prodajati električna vozila: to sta Peugeot iOn in Citroën C-ZERO, kasneje je na trg prišel še na isti platformi izdelan Mitsubishi i-MIEV. To ponudbo dopolnjujeta še dve električni gospodarski vozili, ki sta prav tako v prodaji od leta 2010 dalje; Peugeot Partner Origin in Citroën Berlingo First. V tem obdobju je skupina dobavila približno 4000 vozil na električni pogon in zabeležila več kot 6000 naročil.
 
Na začetku je prodaja potekala v glavnem na področju medpodjetniškega poslovanja (B2B): Veliki kupci, multinacionalne korporacije, upravne službe in lokalne skupnosti so predstavljali 90 % prodaje. Številne družbe, kot na primer General Electric, Deutsche Bahn, SNCF, Kone, Airbus, EDF, GDF Suez, Allianz, Europcar in ChoosEV so uvedle projekte mobilnosti. 
 
Skupina namerava razširiti svojo bazo strank na mala in srednje velika podjetja ter posameznike-pionirje, ki se navdušujejo nad prednostmi električnih vozil. Razvoj električnih vozil terja tudi razvoj rešitev, ki temeljijo na novem konceptu mobilnosti, kot je zagotavljanje storitev mobilnosti na kartico Mu by Peugeot ali storitve Call car pri Citroënu.