PSA (Peugeot Citroën) in Ford razširila sodelovanje

Novosti, Poslovno

Po petnajstih letih plodnega sodelovanja na področju pogonskih sklopov sta se PSA Peugeot Citroën in Ford zdaj odločila za razširitev njunega sodelovanja na področje povezljivih vozil. Partnerski družbi sta se dogovorili za sodelovanje pri razvoju naslednje generacije standardov za vgrajene informacije in razvedrilo (infotainment) in dostop do aplikacij zunanjih ponudnikov, s čimer bi uporabnikom ponudili […]

Po petnajstih letih plodnega sodelovanja na področju pogonskih sklopov sta se PSA Peugeot Citroën in Ford zdaj odločila za razširitev njunega sodelovanja na področje povezljivih vozil.

Partnerski družbi sta se dogovorili za sodelovanje pri razvoju naslednje generacije standardov za vgrajene informacije in razvedrilo (infotainment) in dostop do aplikacij zunanjih ponudnikov, s čimer bi uporabnikom ponudili bolj varne in praktične vozniške izkušnje. V tem okviru bosta PSA Peugeot Citroën in Ford Motor Company v sodelovanju s podružnico podjetja Ford, Livio, raziskala možne sinergije med tehnologijama SmartDeviceLink (SDL) in Car Easy Apps (CEA).

SmartDeviceLink je odprtokodna platforma, ki omogoča enostavno integriranje aplikacij s pametnih telefonov, kot so prostočasne aplikacije, razmere v prometu, parkirišča in druge, v sisteme za informacije in razvedrilo v vozilu. Do teh aplikacij je možno enostavno dostopiti prek glasovnih ukazov, zaslona za prikaz in instrumentne plošče. Poleg izjemno enostavnega delovanja tehnologija SDL zagotavlja razvojnim ekipam kar nekaj prednosti. Omogoča namreč integriranje aplikacij s koriščenjem podatkov vozila in kreiranje obogatenih vozniških izkušenj, ki odstopajo od konkurenčnih rešitev z eno samo aplikacijo. Avtomobilski proizvajalci lahko izkoristijo tehnologijo SDL za integriranje aplikacij prek njihovih uporabniških vmesnikov in na osnovi izkušenj uporabnikov.

Car Easy Apps je računalniška platforma za varno izmenjavo podatkov, ki v vozilu ustvari ekosistem povezljivih aplikacij. Izmenjava podatkov med vozilom, inteligentnimi sistemi in “oblakom” ponuja obogatene vozniške izkušnje, saj stranki odpira nove uporabniške možnosti in nove storitve. Ponuja tudi priložnosti za razvoj novih storitev prek celotnega ekosistema povezljivega vozila. Povezljive aplikacije v vozilu so preverjene in varne, saj varujejo zasebnost uporabnika in zagotavljajo varno delovanje vozila.