Adam z govornim upravljanjem

Aktualno

Opel ADAM z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink je sedaj na voljo s popolnoma integrirano funkcijo Siri Eyes Free, izvirnim pametnim sistemom pomoči Applea, ki pomaga uporabnikom opraviti marsikaj, s preprosto na glas izrečeno prošnjo.

Opel ADAM z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink je sedaj na voljo s popolnoma integrirano funkcijo Siri Eyes Free, izvirnim pametnim sistemom pomoči Applea, ki pomaga uporabnikom opraviti marsikaj, s preprosto na glas izrečeno prošnjo.

Preko stikala na volanskem obroču uporabniki iPhonea, delujočega na osnovi operacijskega sistema iOS6, s pomočjo funkcije Siri Eyes Free opravijo marsikaj, ob ohranjanju varnega pogleda na cesto in obema rokama na volanu. Siri Eye Free ni le preprost tradicionalni sistem glasovnega upravljanja, temveč se je z njim mogoče pogovarjati kot s sopotnikom.

Za preprečitev zmanjšanja pozornosti voznika v vožnji na dogajanje v prometu sta Apple in Opel sistem brezročnega upravljala dvignila na višjo raven, kot je doslej omogočala funkcija preprosto glasovno upravljanje Appleovih naprav Siri Eyes Free. Ob tem uporabnik nemudoma opazi, da se na zaslonih naprav v ADAMU ne izpisuje Siri tekst. Gre za enega pomembnejših Appleovih varnostnih elementov, integralno razvitih v sodelovanju z Oplom z veliko osredotočenostjo na varnosti.

opel adamIzviren sistem je sedaj na voljo brez doplačila v vseh ADAMIH opremljenih s ssitemom  IntelliLink. Uporabnikom, ki so ADAM kupili z IntelliLinkom še brez funkcije Siri Eyes Free, zagotavlja Opel brezplačno nadgradnjo oziroma posodobitev. Inovativen sistem IntelliLink je mogoče nenehno nadgrajevati in si tako zagotoviti, da je avtomobil vedno posodobljen v skladu z najsodobnejšimi možnostmi, ki jih zagotavljajo komunikacijske naprave uporabnikov. Lastniki Opel ADAMOV preprosto posodobijo svojo opremo z obiskom pooblaščene servisne delavnice.

Funkcijo Siri v načinu delovanja Eyes Free uporabniki ADAMA sprožijo preprosto s povezavo Appleove naprave delujoče na programski platformi iOS preko Bluetooth povezave. Povežejo jo z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink. Delovanje funkcije se sproži s preprostim pritiskom na stikalo na volanskem obroču. Siri Eyes Free je obenem mogoče vključiti tudi, ko v ozadju deluje druga aplikacija, na primer BringGo. Ob delovanju in uporabi sistema se sporočila navigacijskega sistema samodejno stišajo.

V Opel ADAMU opremljenem z zabavno informacijskem sistemom IntelliLink se funkcija Siri Eyes Free uporablja za:

  • Glasovno izbiro ljudi v imeniku iPhonea za prostoročno telefoniranje
  • Izbiro in predvajanje glasbe v osebnih zbirkah iTunes, ne da bi pregledovali posamezne menije in ob tem vozili z zmanjšano pozornostjo.
  • Poslušanje in pošiljanje iMessage tekstovnih sporočil, oziroma pošte komurkoli, katerega naslov, oziroma telefonska številka je shranjena v napravi (Contacts)
  • Dostop in listanje skozi zabeležke v koledarju, pregled prejetih sporočil, kakor tudi nastavitev opozoril
  • Ob vsem zmore Siri odgovoriti tudi na preprosta vprašanja, kot so na primer vprašanja o športnih izidih, vremenu ali datumih državnih praznikov

Uporabniki, ki so izbrali dodatek FlexDock lahko funkcijo Siri Eyes Free v popolnosti izrabijo s pametnim telefonom nameščenim na osrednjem delu armaturne plošče. Tako je mogoče na trdno vpetem Appleovem pametnem telefonu, vključno z iPhone 5, s funkcijo Siri Eyes Free hitro in neposredno upravljati različne aplikacije Apple Apps, kot je na primer aplikacija Apple Maps. Ob uporabi Apple Maps lahko uporabnik s pomočjo funkcije Siri Eyes Free zastavi tudi vprašanje avtomobilu, oziroma navigacijskem sistemu, »Smo že blizu?«

Med ostale prednosti uporabe Oplovega sistema vpenjanja pametnega telefona FlexDock je tudi samodejno polnjenje baterije iPhonea. Za to uporabnik ne potrebuje dodatnega kabla.

Možnosti informacijsko zabavnega sistema IntelliLink 

opel adam ze 20000 narocil 2013Oplov novi zabavno informacijski sistem IntelliLink, premierno predstavljen v ADAMU, je povezljiv z iPhoneom, iPadom, iPod Touchom in napravami delujočimi na osnovi programske platforme Android. Med možnosti, ki jih ponuja IntelliLink v Opel ADAMU sodi tudi aplikacija globalnega dostopa do radia Tuneln, navigacijska aplikacija BringGo in aplikacija za globalno podajanje radijskih vsebin Stitcher. IntelliLinks omogoča povezavo in uporabo številnih funkcij pametnih telefonov s povezavama Bluetooth in USB. Najsodobnejši informacijsko zabavni sistem IntelliLink je ob tem mogoče nastaviti za osebno rabo v skladu z osebnimi nastavitvami in vsebinami na iPhoneu, oziroma napravami delujočimi na osnovi programske platforme Android. Ob vsem je kljub vsestranskosti in veliki zmogljivosti Oplov IntelliLink cenovno dostopen. Zanj je potrebno odšteti 290 evrov.

V ADAM JAM, ADAM GLAM in ADAM SLAM je serijski zabavno informacijski sistem CD 3.0 BT. Združuje radio, CD predvajalnik, povezavo Bluetooth za prostoročno telefoniranje in priključek USB. Pri sistemu IntelliLink je mogoče AM/FM radio združiti  z digitalnim radiom DAB. Informacijsko zabavni sistem je mogoče nadgraditi še z izjemnim ozvočenjem Infinity Sound System z osmimi zvočniki.