Prvenstvo FIA formule E: Renault bo glavni sponzor moštva e.dams-Renault

Avtomobilizem, Šport

Renault, pionir na področju električnih vozil in že od samega rojstva znamke tudi aktiven udeleženec v avtomobilskem športu, je pred letom dni prevzel vlogo uradnega tehničnega partnerja prvenstva formule E FIA. Še pred prvo dirko tega prvenstva, ki bo septembra v Pekingu, je francoski proizvajalec avtomobilov uradno objavil, da bo svoje sodelovanje v tem novem […]

Renault, pionir na področju električnih vozil in že od samega rojstva znamke tudi aktiven udeleženec v avtomobilskem športu, je pred letom dni prevzel vlogo uradnega tehničnega partnerja prvenstva formule E FIA. Še pred prvo dirko tega prvenstva, ki bo septembra v Pekingu, je francoski proizvajalec avtomobilov uradno objavil, da bo svoje sodelovanje v tem novem razredu avtomobilskega športa razširil s podporo moštvu e.dams-Renault.

Renault bo tako postal glavni sponzor moštva, čigar lastnika sta Jean-Paul Driot in Alain Prost, štirikratni svetovni prvak formule 1 in ambasador znamke Renault. To sodelovanje s francoskim moštvom bo Renaultu omogočilo kar se da veliko prepoznavnost in odmevnost udeležbe v tem prvenstvu. Znamka bo vidna na dirkalnikih, na kombinezonih in čeladah dirkačev.

Moštvo formule E, ki ga je podprl Renault

Moštvo formule E, ki ga je podprl Renault

Za prvo sezono tega obetavnega in privlačnega prvenstva pripravljajo številne trženjske in komunikacijske aktivnosti. Gre za povsem nov dirkaški razred in za pravi spektakel, ki bo ljubiteljem avtomobilskega športa ponudil nov enodnevni format, nove tehnologije, številne spremljevalne prireditve za gledalce in dirke v središčih velikih svetovnih metropol.

Novo moštvo e.dams-Renault je danes objavilo, da bosta njihova dirkača Nicolas Prost in Sébastien Buemi, ki sta poznana v garažah formule 1 in vzdržljivostnih dirk.

Patrice Ratti, predsednik Renaut Sport, je poudaril: “S tem partnerstvom z moštvom e.dams-Renault bo Renault Sport lahko še bolj vključen v prvenstvo formule E, ki je edinstvena izkušnja in izrisuje povsem nov obraz avtomobilskega športa. Renault je ponosen na svojo pionirsko vlogo v tej pustolovščini in sprejema čisto nov izziv. Alain in Jean-Paul sta zaradi svojih izkušenj in dosežkov odlična partnerja, ki ju že zelo dobro poznamo. Partnerstvo z moštvom e.dams-Renault ima osrednje mesto v okviru našega sodelovanja in razvojnega dela v formuli E.”

Spored dirk prvenstva formule E v sezoni 2014 – 2015:
13. september 2014: Peking, Kitajska
18. oktober 2014: Putradžaja, Malezija
13. december 2014: Punta del Este, Urugvaj
10. januar 2015: Buenos Aires, Argentina
14. februar 2015: (prizorišče še ni potrjeno)
14. marec 2015: Miami, ZDA
04. april 2015: Los Angeles, ZDA
09. maj 2015: Monako
30. maj 2015: Berlin, Nemčija
27. junij 2015: London, Velika Britanija