Prva Opel Ampera za slovenskega kupca

Aktualno

"Za nas je napredna tehnologija način življenja tudi na drugih področjih, kot je osnovna dejavnost našega podjetja in takšno področje je zagotovo tudi avtomobil kot prevozno sredstvo," je dejal Edvard Perko, direktor E-misija.

“Za nas je napredna tehnologija način življenja tudi na drugih področjih, kot je osnovna dejavnost našega podjetja in takšno področje je zagotovo tudi avtomobil kot prevozno sredstvo,” je dejal Edvard Perko, direktor E-misija.
 

Ta je namreč iz rok Bruna Kleina, direktorja podjetja Opel Southeast Europe, prejel ključe prve Opel Ampere. Ob tem je Perko še dejal: “Tako v poslu kot privatno se pogosto oklepamo preizkušenih metod, čeprav vemo, da dolgoročno v njih ni napredka in prihodnosti. S primerjavo Ampere in naših računalnikov želimo partnerje in stranke opozoriti, da je potrebno razmišljati o novih izdelkih in tehnologijah, ki nam mogoče niso poznani in se jih podzavestno izogibamo.”

Tako kot vsi lastniki električnega avtomobila Opel Ampera, ki bodo ta avtomobil kupili v letu 2012, je tudi podjetje E-misija prejelo takoimenovani »Ampera paket ugodnosti«, ki vključuje brezplačni varnostni pregled električnih instalacij na lokaciji lastnika v Sloveniji in možnost financiranja »Zeleni Leasing«, ki ga nudita SKB Leasing in Summit leasing & credit.

02625D42-BF54-11E1-A708-540A66B94067

Opel Ampera

Energijo električnemu motorju Ampere največje moči 111 kW (150 KM) zagotavljajo 16 kWh akumulatorji. Odvisno od sloga vožnje in razmer na cesti je mogoče izključno na električni pogon, povsem brez emisij prevoziti med 40 in 80 kilometrov. Kolesa so v vseh razmerah gnana na elektriko. Ob vožnji z vključenim sistemom podaljšanega dosega, ki se samodejno zažene, ko se akumulatorji izpraznijo, zagotavlja električno energijo generator, ki ga žene 1,4-litrski bencinski motor z največjo močjo 63 kW (86 KM). Sistem podaljšanega dosega omogoča v celoti več kot 500 kilometrov dosega, brez ponovnega polnjenja akumulatorjev in posode za gorivo.

Ampera je doslej zmagala v številnih izborih in prejela mnogo priznanj, med katere sodi tudi “World Green Car of the Year 2011” in pred kratkim prejeti naslov “European Car of the Year 2012”. Ob tem je prejela tudi izjemne ocene, skupno vseh pet zvezdic, za preizkus varnosti Euro NCAP.

E-misija

Podjetje E-MISIJA d.o.o. se že preko 22 let ukvarja s proizvodnjo računalniških sistemov, trgovino in servisom računalniške opreme in druge elektronike. Skladno z razvojem tehnologije svojo ponudbo neprestano prilagajajo in skrbijo, da so v koraku s potrebami kupcev. Uživajo podporo principalov, ki jim dajejo možnost in obvezo, da se izobražujejo in pridobivajo kompetece, saj so med drugim tudi HP in Microsoft partner.