Prva leteča limuzina – ekskluzivno v Zillertalu

Zanimivosti

BMW Individual in Leitner sta dokazala kako razkošna je lahko kabina na smučišču. Ultra moderna kabina iz priznane tovarne Leitner zagotavlja sproščen planinski vzpon. Notranjost prihaja iz BMW Individual – usnjeni sedeži z integrirano masažno funkcijo in multimedijski sistem iz BMW serije 7. BMW Individual for LEITNER projekt predstavlja verjetno najbolj ekskluzivno doživetje zimskih radosti […]

BMW Individual in Leitner sta dokazala kako razkošna je lahko kabina na smučišču.

Ultra moderna kabina iz priznane tovarne Leitner zagotavlja sproščen planinski vzpon. Notranjost prihaja iz BMW Individual – usnjeni sedeži z integrirano masažno funkcijo in multimedijski sistem iz BMW serije 7.

BMW Individual for LEITNER projekt predstavlja verjetno najbolj ekskluzivno doživetje zimskih radosti v Alpah.

Interior_fullscreen

Žičnica se nahaja v dolini Zillertal, skrivoma imenovana tudi “najbolj aktivna dolina na svetu”, ki leži v osrčju Tirolske in s Zillertalerskimi Alpami na jugu meji z južno Tirolsko, le 40 kilometrov iz Innsbrucka.

Nepregledno število smučarskih prog, številne wellnes storitve, bogat animacijski in zabavni program, vrhunska kulinarika. Vse to in še več vam nudi Zillertal.

Dolina združuje 4 velika smučišča: Zillertal arena, Mayrhofen, Fuegen-Hochzillertal in ledeniško smučišče Tux-Finkenberg. Poleg teh je na voljo nekaj manjših smučišč (Eggalm, Ahorn, Gerlosstein, Spieljoch). Z eno karto lahko tako smučate na kar 489 km urejenih progah.

smucisce

Poleg wellnes storitev, ki jih nudijo skoraj vsi hoteli gre posebej izpostaviti Erlebnistherme, ki obsegajo 1100 kvadratnih metrov vodne površine ter številne savne, Erlebnisbad Mayrhofen pa vas bo poleg ostalega navdušil z dvema ogromnima toboganoma.

Zillertal bo navdušil tako najbolj zahtevne smučarje, kot tiste, ki se na proge vračajo ali na smučke stopajo prvič. Več kot 500 izkušenih smučarskih učiteljev poskrbi, da bo vožnja postala užitek in bo hkrati varna.

Za zahtevne smučarske navdušence bo s svojimi 3.250 m vedno zadovoljilo ledeniško smučišče Tux, saj je odprto 365 dni v letu. Le-to ga visoko uvršča na seznam najboljših svetovnih ledeniških smučišč.

Za najbolj zahtevne smučarje pa bo proga Harakiri pravi izziv, saj je najbolj strma smučarska proga v Avstriji.

Ležalnik na sončni terasi z nepozabnim razgledom na številne tritisočake bo pravi balzam za vašo dušo. Za vaše brbončice pa poskrbijo tako v vrhunskih restavracijah kot kvalitetnih tirolskih tradicionalnih gostilnah; vsem sta skupna tako svežina kot izvor sestavin, s katerimi vas bodo razvajali. Smučarsko središče je več kot primerno tako za mlade, željne dobre zabave kot tudi za družine.

Več o smučišču Zillertal si lahko preberete na http://www.zillertal.at.

Napisal. M.K.
Foto: P.Š. in Leitner