Projekt: En hibrid. Eno drevo

Zanimivosti

Toyota in njeni zaposleni so kravate in poslovne obleke zamenjali za pohodniška oblačila in čevlje. Zasadili smo večje število dreves v okolici Ljubljane v sklopu projekta »En hibrid. Eno drevo«. Za vsak prodan hibrid bodo tudi v prihodnje zasadili drevo in se na ta način zahvalili svojim kupcem, ki so z nakupom hibrida ravnali družbeno […]

Toyota in njeni zaposleni so kravate in poslovne obleke zamenjali za pohodniška oblačila in čevlje. Zasadili smo večje število dreves v okolici Ljubljane v sklopu projekta »En hibrid. Eno drevo«. Za vsak prodan hibrid bodo tudi v prihodnje zasadili drevo in se na ta način zahvalili svojim kupcem, ki so z nakupom hibrida ravnali družbeno odgovorno.

Na kratko o projektu En hibrid. Eno drevo.

  • Nnamen zasaditve Toyotinega gozda je na najučinkovitejši način približati širši populaciji našo skrb za okolje in aktivno podpirati in pospeševati razvoj kvalitetne in zdrave življenjske kulture; območje bomo spremljali in po potrebi opravili tudi čistilne akcije, izobraziti pa želimo tudi najmlajše o pomenu gozda in različnih drevesnih vrstah ter o varovanju okolja.
  • Vsako drevo bo last enega novih lastnikov hibridnih vozil, drevesa bodo označena z lesenimi ploščicami z imenom in priimkom stranke, njim pa bodo v zameno posredovali tudi zahvalno kartico za nakup hibrida in obvestilo, da smo v njihovem imenu posadili eno drevo.

Toyota Adria d.o.o. v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije sledi skupni ključni točki, trajnostnemu razvoju družbe s poudarjeno skrbjo za biotsko raznovrstnost.

Na tovrstne projekte smo v Toyoti še posebej ponosni in obljubljamo, da današnja akcija ne bo enkraten dogodek, temveč bomo za saditev dreves skrbeli kontinuirano ter si prizadevali, da čim več strank navdušimo za nakup hibridov ter posledično zasadimo tudi veliko dreves” je povedal direktorToyota Slovenije, Primož Tiringar.

Dušan Prašnikar, predstavnik PZS, ki je dejal:

V smernicah delovanja Planinske zveze Slovenije imamo poudarjeno spoštovanje in odgovornost do gorskega sveta in celotne narave. Sajenje dreves na uničenih gozdnih površinah je skupni doprinos k ohranjanju narave in njene biotske raznovrstnosti in veseli nas sodelovanje z organizacijami s sorodnimi nameni.

Bodite tudi vi družbeno odgovorni in prispevajte k zmanjšanju ogljičnega odtisa.