Projekt Audi e-fuels:e-dizel iz zraka, vode in ekološke elektrike

Zanimivosti

Audi je dejaven na področju razvoja sintetičnih goriv z nevtralnimi emisijami CO2. Njihov najnovejši projekt je pilotski obrat v Dresdnu, kjer bodo iz vode, CO2 in ekološko pridobljene elektrike proizvajali dizelsko gorivo. Skupaj s projektnima partnerjema, podjetjema Climeworks in sunfire, so te dni uradno odprli ta obrat. Audi v sodelovanju s svojima partnerjema dokazuje, da je mogoče industrijsko […]

Audi je dejaven na področju razvoja sintetičnih goriv z nevtralnimi emisijami CO2. Njihov najnovejši projekt je pilotski obrat v Dresdnu, kjer bodo iz vode, CO2 in ekološko pridobljene elektrike proizvajali dizelsko gorivo. Skupaj s projektnima partnerjema, podjetjema Climeworks in sunfire, so te dni uradno odprli ta obrat.

Audi v sodelovanju s svojima partnerjema dokazuje, da je mogoče industrijsko pri­dobivati tako imenovana e-goriva. Pilotski obrat so  uradno odprli v navzočnosti prof. dr. Johanne Wanka, zvezne ministrice za izobraževanje in raziskave, in dr. Hagna Seiferta, vodje okoljskih bilanc, obnovljivih energij in novih materialov v družbi AUDI AG.

Obrat podjetja sunfire, ki deluje po načelu “power to liquid”, uporablja kot surovine ogljikov dioksid, vodo in elektriko. Ogljikov dioksid s tehnologijo neposrednega zaje­manja iz zraka (Direct Air Capturing) švicarskega partnerja Climeworks pridobivajo iz zunanjega zraka.

V ločenem postopku z elektrolizo, ki jo omogoča ekološko pridobljena elektrika, vodo razcepijo na vodik in kisik. Potem vodik v dveh kemičnih postopkih pri 220 stopinjah Celzija in tlaku 25 bar reagira z ogljikovim dioksidom, da nastane energijsko bogata tekočina, ki jo sestavljajo ogljikovodikove spojine – tako imenovani Blue Crude. Ta postopek doseže do 70 odstotni izkoristek.

AT140326_medium

V pilotskem obratu, ki stoji na zemljišču podjetja sunfire v predelu Dresden-Reick, bodo v prvi fazi izgradnje dnevno lahko izdelali okrog 160 litrov Blue Cruda. Od tega je mogoče do 80 odstotkov pretvoriti v sintetično dizelsko gorivo. To gorivo – Audijev e-dizel ne vsebuje žvepla in aromatskih snovi ter ima visoko cetansko število, kar pomeni, da se zelo rado vžge. Njegova kemična sestava omogoča mešanje s fosilnim dizelskim gorivom v poljubnem razmerju. To pomeni, da ga je mogoče uporabljati kot “drop-in” gorivo.

S tem projektom, ki ga je podprlo zvezno ministrstvo za izobraževanje in raziskave in ki temelji na več kot dve leti trajajoči raziskovalno-pripravljalni fazi, Audi združuje dve inovativni tehnologiji. Prva je zajemanje CO₂ iz zunanjega zraka, druga pa postopek “power to liquid” za proizvodnjo sintetičnega goriva. Audi je v projektu ekskluzivni partner s področja avtomobilske industrije.

Poleg sodelovanja s podjetjem sunfire je Audi že vse od leta 2009 dejaven na področju pridobivanje goriv z nevtralnimi emisijami CO2. Audijev obrat za pridobivanje e-plina v spodnjesaškem Werlteju že danes na primerljiv način proizvaja sintetični metan (Audijev e-plin), ki ga kupci Audija A3 Sportback g-tron* lahko kupujejo s posebno kartico za gorivo. Skupaj s francoskim podjetjem Global Bioenergies Audi raziskuje možnosti za proizvodnjo sintetičnega Audijevega e-bencina. In s podjetjem Joule iz ZDA je v teku projekt, s katerim raziskujejo proizvodnjo sintetičnih goriv – Audijevega e-dizla in Audijevega e-etanola – s pomočjo mikroorganizmov. Lastnikom Audija A3 Sportback e-tron pa Audi ponuja rešitev z ekološko pridobljeno elektriko.