Program štipendij za bodoče inženirke

Zanimivosti

Avtomobilski gigant Toyota Motor Corp. je danes razkril načrte za uvedbo štipendij za ženske, ki si želijo ustvariti kariero na področju znanosti in tehnologije. Pri Toyoti bodo k sodelovanju pri ustanovitvi sklada za štipendiranje povabili proizvajalca avtomobilskih komponent Denso Corp. in druge družbe iz skupine Toyota. Projekt naj bi se začeli že aprila 2015. Delež […]

Avtomobilski gigant Toyota Motor Corp. je danes razkril načrte za uvedbo štipendij za ženske, ki si želijo ustvariti kariero na področju znanosti in tehnologije. Pri Toyoti bodo k sodelovanju pri ustanovitvi sklada za štipendiranje povabili proizvajalca avtomobilskih komponent Denso Corp. in druge družbe iz skupine Toyota.

Projekt naj bi se začeli že aprila 2015. Delež japonskih študentk, ki se potegujejo za tehnična delovna mesta, je majhen, zato si želijo pri Toyoti zagotoviti, da bi nadarjene posameznice že v zgodnjih študijskih letih privabili k sebi in na ta način povečali število žensk na delovnih mestih. Razmislili bodo tudi o odpisu vračila štipendij za študentke, ki bi se po končanem študiju zaposlile v skupini Toyota.
Organizacija bo štipendije ponudila predvsem ženskam, ki so povezane z regijo Tokai, ki je eno od industrijskih središč na Japonskem in v kateri je sedež večine družb iz 2 skupine Toyota. S programom nameravajo pokriti stroške šestletnega študija na univerzitetni in podiplomski ravni.

stipendije-ya-inyinirke

Toyotine inženirke bodo kot gostujoče predavateljice na srednjih šolah osveščale mlade o delovnih mestih, ki so na voljo pri njih. Toyotin program podpira tudi japonski premier Abe, ki si prizadeva promovirati “aktivno vlogo žensk” na delovnih mestih v okviru svojega programa za gospodarsko rast.