Prišel je novi DS 3 in DS 3 Cabrio

Novosti

Od lansiranja vozila DS 3 v letu 2010 do danes je šarmu tega Parižana podleglo že 390.000 kupcev. Od Pariza do Tokia, od Londona do Buenos Airesa … Kot različica kabriolet ali limuzina svojim kupcem ponuja najboljšo kombinacijo udobja in dinamičnosti, odvisno od njihovih zahtev. Na krilih tega uspeha sta nova DS 3 in DS […]

Od lansiranja vozila DS 3 v letu 2010 do danes je šarmu tega Parižana podleglo že 390.000 kupcev. Od Pariza do Tokia, od Londona do Buenos Airesa …

Kot različica kabriolet ali limuzina svojim kupcem ponuja najboljšo kombinacijo udobja in dinamičnosti, odvisno od njihovih zahtev. Na krilih tega uspeha sta nova DS 3 in DS 3 Cabrio, ki si ju lahko ogledamo pod piramido pariškega muzeja Louvre, zdaj postala še bolj privlačna z novostmi na področju dizajna (nov prednji del, nove ponudbe za individualizacijo podobe) in še več funkcijami (komunikacijske povezave, pomoč pri vožnji). Da se lahko to vsestransko uporabno urbano vozilo znamke DS dobro znajde tako v mestu kot tudi izven njega, sta zanj od nedavnega na voljo menjalnik zadnje generacije EAT6 v kombinaciji z motorjem PureTech 110 in trivaljni turbo motor PureTech 130.

Za piko na i pa bosta nova DS 3 in DS 3 Cabrio na voljo tudi v izvedenki PERFORMANCE z 208 konjskimi močmi pod pokrovom motornega prostora.

Oblika kot se šika

DS 3 je kot prvi DS, ki je opremljen s tehnologijo za osvetlitev DS LED VISION, od nekdaj združeval avantgardnost z lepoto. Zdaj je pridobil prednji del znamke DS (DS WINGS), ki je oblikovan z vertikalno umeščeno masko šestkotne oblike, ki ponosno nosi logotip DS. Spremenjen prednji del se idealno ujema s stilsko zasnovo vozila, ki je prvi model znamke DS z dvojnimi krilci (Wings). Seveda je to prvi DS iz prodajnega programa in kot ikona znamke DS uvaja nov trend.

ds3-beli

“S kompaktno in hkrati dinamično obliko karoserije, ki jo poudarjajo kromani elementi, je DS 3 postal edinstven, izrazen in zapeljiv avtomobil. Njegove karakterne poteze poudarijo tudi linije zadnjega dela, še posebej LED luči s 3D učinkom, ki je precej hipnotičen,” Thierry Metroz, direktor oblikovanja znamke DS

Novi DS 3 jponuja številne možnosti za individualizacijo podobe (streha, karoserija, ohišja zunanjih ogledal, platišča, obroba armaturne plošče, ročaj prestavne ročice in oblazinjenje).

notranjost-novi-ds3-moski

Tehnologija

Kakovostna osvetlitev z žarometi DS LED VISION

Novi žarometi, ki so na voljo od julija 2014 dalje, so tako kot pri novih DS 4 in DS 5 na voljo s tehnologijo LED (trije moduli v obliki treh črk W obdelani kot dragi kamni) in ksenonsko tehnologijo (modul z močjo 25 W) s pomičnimi LED smerokazi. Na voljo so tudi nove LED meglenke, ki poudarijo hipnotičen pogled vozila DS 3.

Zahvaljujoč kombinirani uporabi obeh tehnologij, LED in ksenonske žarnice, je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo. Tehnologiji omogočata tudi 50 % nižjo porabo energije, ko so vklopljene zasenčene luči, in 67 % nižjo porabo, ko svetijo dolge luči, poleg tega pa občutno podaljšata tudi vzdržljivost žarometov.

iOS ali Android? 

Nova vozila DS 3 imajo vgrajeno funkcijo Mirror Screen, ki deluje v povezavi s standardom Apple CarPlay™ ali MirrorLink® pri telefonih z operacijskim sistemom Android. Omenjena funkcija omogoča voznikom bolj inteligentno, varno in zabavno rabo zasebnega okolja na njihovem pametnem telefonu.

mirrorlink-povezava-ios-telefonPo zaslugi 7-palčnega zaslona na dotik v barvah zadnje generacije so izkušnje v vožnji z vozilom DS postale še bolj visokotehnološke. Poleg poenostavljenega dostopa do vseh funkcij vozila (20 gumbov manj na sredinski konzoli) je prek zaslona možno uporabljati predvsem storitev Mirror Screen. To je rešitev za vzpostavitev povezave, ki deluje v povezavi s standardom Apple CarPlay™ in MirrorLink®, ki omogoča uporabo pametnega telefona neposredno prek zaslona na instrumentni plošči vozila. Pri standardu Apple CarPlay™ lahko voznik na primer povsem intuitivno telefonira, pregleduje načrte, posluša glasbo ali dostopa do sporočil z enim samim ukazom ali dotikom prsta. Uporaba in upravljanje standarda CarPlay™ sta možna prek vmesnika v vozilu ali po vklopu glasovnega prepoznavanja Siri, in to povsem nemoteno za voznika.

Če uporabljajo pametni telefon Android, združljiv s standardom MirrorLink®, lahko aplikacijo MyDS izkoristijo tudi za pregledovanje in pisanje SMS sporočil, in to kar med vožnjo svojega avtomobila DS.

Kot velja za celotno paleto, bo za nova DS 3 in DS 3 Cabrio od začetka 2016 dalje na voljo ponudba DS Connect Box, ki zajema:

  • Paket SOS & Assistance: napredni sistem, ki omogoča samodejni klic v sili in klic asistence na cesti z lokalizacijo vozila ter v primeru težav pošlje na kraj nezgode ustrezne intervencijske službe.
  • Paket Monitoring: virtualna servisna knjižica (samodejno spremljanje števila prevoženih kilometrov in opozorilo o predvidenih servisnih pregledih) in nasveti za eko vožnjo na podlagi tehničnih informacij, ki jih posreduje vozilo.
  • Paket Mapping: lokalizacija vozila, informacije prek e-pošte v primeru prihoda ali odhoda iz geografskega območja.
  • Paket Tracking: v primeru kraje se geografski položaj vozila samodejno posreduje varuhom reda in miru.

Samodejno zaviranje v mestu

Active City Brake, kot je bil poimenovan sistem za samodejno zaviranje v sili, omogoča preprečiti trčenje vozil pri nizki hitrosti oziroma zmanjšati njegove posledice. Lasersko zaznavalo kratkega dosega v zgornjem delu vetrobranskega stekla zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. Do hitrosti 30 km/h prepozna potencialno tveganje in komunicira neposredno z računalnikom zavornega sistema, ne da bi moral voznik pritisniti zavorni pedal. Na ta način pomaga preprečiti trčenje ali omejiti njegove posledice, tako da zmanjša hitrost trčenja. Samodejno zaviranje lahko pomeni, da se vozilo povsem ustavi, če situacija to zahteva. V tem primeru sistem vozilo začasno zadrži na mestu (za približno 1,5 sekunde), da voznik lahko s pritiskom na zavorni pedal prevzame nadzor nad njim.

Pred sproženjem samodejnega zaviranja in če zazna tvegano situacijo, sistem predhodno napolni hidravlični zavorni sistem in delno stisne zavorne ploščice (funkcija PREFILL za delovanje, ki poteka povsem brez voznikovega posredovanja). Če nastala situacija zahteva samodejno zaviranje, bo sistem še hitreje reagiral (nekaj stotink milisekunde hitreje).

Nova oprema za vsakodnevno udobje

Pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom slike na 7-palčnem zaslonu ali sistem za speljevanje v klanec (odslej tudi z ročnim menjalnikom) sodijo med opremo, s katero novi DS 3 postane pravi koncentrat tehnologije po manj kot štirih metrih.

Dinamični motorji

Novi DS 3 se kot pravo urbano vozilo dobro znajde tako v mestu kot tudi izven njega po zaslugi dimenzij, ki mu zagotavljajo izjemno okretnost, in predvsem prvovrstnih zmogljivosti motorja. S ponudbo osmih motorjev (trije trivaljni bencinski motorji PureTech, dva štirivaljna bencinska motorja THP in trije štirivaljni dizelski motorji BlueHDi s tehnologijo SCR (Selective Catalytic Reduction)), treh menjalnikov (5- ali 6-stopenjski ročni menjalnik, robotizirani ročni menjalnik ali samodejni menjalnik zadnje generacije) in emisijami CO2, ki se pričnejo pri 79 g/km (BlueHDi 100) in ne presegajo 129 g/km, je to vozilo primerno za vse vrste rabe.

Od dinamičnosti k udobju

Eden od sloganov novih DS 3 je tudi udobje med vožnjo.

To velja še posebej za novega DS 3 Cabrio, ki je v svojem razredu edini kabriolet s petimi sedeži. O tem pričata naslednja dva primera. Najprej platnena streha, ki jo je možno odpreti in ponovno zapreti vse do hitrosti 120 km/h, ali pa zvočno udobje kabrioleta, ki je drugim za zgled zaradi visokokakovostnega materiala (večslojno platno iz kompozitnega materiala z notranjim slojem iz akrila za filtriranje zvoka) in pa aerodinamični deflektor za optimalno akustično udobje.

ds3-cabrio-vijola

Za vsakodnevno udobje poskrbi tudi prostoren prtljažnik, ki je v svoji kategoriji največji (285 litrov pri limuzini in 245 litrov pri izvedenki Cabrio). Udobje pa seveda občutijo tudi potniki na zadnjih sedežih na dolgih vožnjah.