Prihodnost električne mobilnosti v Smartu

Aktualno

Družba BASF je skupaj z družbo Smart, pionirjem mestne mobilnosti, dokazala vodilno vlogo na področju novitet v mobilni industriji. Na mednarodnem motor showu v Frankfurtu so predstavili skupni koncept vozila smart forvision, ki združuje futurističen dizajn s…

Družba BASF je skupaj z družbo Smart, pionirjem mestne mobilnosti, dokazala vodilno vlogo na področju novitet v mobilni industriji. Na mednarodnem motor showu v Frankfurtu so predstavili skupni koncept vozila smart forvision, ki združuje futurističen dizajn s tehnologijami, ki temeljijo na energetski učinkovitosti, lahkem ohišju vozila in učinkovitem upravljanju temperature.

 
Avtomobili prihodnosti potrebujejo materiale in tehnologije, ki zmanjšujejo porabo energije, hkrati pa povečujejo obseg in raven udobja.
 
Energetska učinkovitost
 
2259F534-E34E-11E0-B6BC-3BF665B94067Šesterokotno pregledno področje na strehi vozila Smart Forvision predstavlja prvo streho, ki je v celoti pokrita s sončnimi celicami. S to tehnologijo oddaja in generira energijo ter učinkovito deluje tudi v primeru pomanjkanja svetlobe, saj generira dovolj energije za pogon multimedijskih komponent in treh ventilatorjev, ki pripomorejo k učinkovitemu upravljanju temperature znotraj vozila. Pod sončnimi celicami je nameščena dodatna novost, in sicer organske svetleče diode (OLED), ki za svoje delovanje porabijo manj kot polovico energije kot varčne žarnice.
 
Lahkotno ohišje vozila: drugačno, boljše, modno
 
Pri oblikovanju vozila Forvision je bil poudarek predvsem na znatnem zmanjšanju teže vozila in obenem edinstvenem dizajnu. Uporabljena je bila paleta različnih materialov, ki jih je razvila družba BASF. Ohišje in vrata vozila so narejena iz posebnih ogljikovih vlaken, ojačana pa z epoksi smolo, kar celotno ogrodje vozila, v primerjavi z jekleno konstrukcijo naredi za kar 50 odstotkov lažje. Platišča koles so narejena iz posebne plastike, ki vozilu prihranijo kar 3 kilograme teže na posamezno kolo. Ti posebni materiali v primerjavi z običajnimi, vozilu skupno prihranijo kar do 150 kilogramov teže.
 
Učinkovito upravljanje temperature
 
V BASF-u so posebno pozornost namenili tudi učinkovitemu upravljanju temperature vozila. Razvili so posebno izolacijsko peno in toplotno odsevno barvo, ki pozimi kabino vozila ohranja toplo, poleti pa jo hladi. Infrardeča odbojna prevleka na stranskih oknih in vetrobranskem steklu vsebuje poseben pigment, ki oddaja posebno toplotno sevanje in s teh ohladi površino avtomobila do kar 20°C, ventilatorje za hlajenje notranjosti vozila pa poganjajo strešne sončne celice. Namesto običajnih grelnikov sedežev je za Forvision uporabljen koncept tehnologije e-tekstila. Zelo tanka tkanina je prekrita s prevodno prevleko, ki pozimi zagotavlja učinkovito gretje telesa, od običajnih grelnikov sedežev pa je lažja za kar 10-20 odstotkov.
 
Omenjene inovacije temeljijo na nano-tehnologiji, ki je ključ do razvoja trajnostnih rešitev, hkrati pa nano materiali predstavljajo gonilo inovacij v avtomobilistični industriji.