Prihodnji teden vrata odpira Bonaca 2013

Aktualno

Organizatorji mednarodnega salona plovil, karavaninga, zelene energije, turizma in opreme Bonaca 2013 odštevajo zadnje dneve do največje sejemske prireditve na Jadranu.

Organizatorji mednarodnega salona plovil, karavaninga, zelene energije, turizma in opreme Bonaca 2013 odštevajo zadnje dneve do največje sejemske prireditve na Jadranu.

Citroen-jahta-design-lab-2012

Sejemska prepoznavnost, ki jo je salon Bonaca v lanskem letu premierno etabliral v slovenskem prostoru, bo letos obogatena s svežim vetrom.

Bonaca 2013 letos svoja vrata odpira v eni izmed lepših marin v severnem Jadranu, Marini Portorož, 18. septembra ob 12. uri. Vse do 22. septembra bo slovenska obala obogatena s pestrim sejemskim in obsejemskim dogajanjem, številnimi športnimi prireditvami, tekmovanji in premiernimi predstavitvami. V večernem času so organizatorji za obiskovalce pripravili številne dogodke s priznanimi glasbenimi gosti.

Na več kot 28.000 m2 razstavnih površin se bodo več kot 30.000 pričakovanim obiskovalcem predstavili slovenski in tuji proizvajalci in zastopniki plovil, obiskovalci pa bodo v času sejemskega dogajanja spoznali veliko novosti s tega področja. Podjetji As Boats in Extreme napovedujeta kar dve svetovni sejemski premieri plovil, osrednja vloga salonskega dela karavaninga pa bo pripadala Adrii Mobil. Eden največjih in najbolj priznanih evropskih proizvajalcev počitniških prikolic ter avtodomov bo obiskovalcem predstavil letošnji novosti, počitniško prikolico Altea in polintegrirani avtodom serije Coral. Svetovno premiero bo doživel Troha Mobil, ki stavi tako na atraktivnost kot na uporabnost. Tu bodo vozila Blucamp, Rimor, Ilusion in avtodomi CI, ki se vračajo na slovenski trg. Španski Benimar in francoski Challenger se bosta predstavila s cenovno dostopnejšimi avtodomi, bolj zahtevnim uporabnikom so namenjeni Eura Mobil, Elnagh, Dethleffs in Knaus. Najbolj zahtevne ljubitelje počitniških prikolic bo navdušila prikolica Fendt. Manjkale ne bodo niti priljubljene Hobbyjeve prikolice.

Predstavili se bodo proizvajalci počitniške opreme, prvič bodo na enem mestu vsa osnovna vozila, med katerimi bo moč izbrati pravo osnovo za avtodome. Paša za oči in ušesa bodo ekspedicijski avtodomi, kjer bodo izkušeni potepuhi pripravili potopisna predavanja in obiskovalcem tudi razkazali svoja vozila. Specializirana revija za kamping in karavaning Avto-Dom bo predstavila različico za pametne telefone in tablice, obiskovalci pa bodo imeli priložnost si ogledati tudi njihov supertestni avtodom.

Ljubitelji počitniških hiš si bodo lahko ogledali vse bolj priljubljene mobilne hiše, ki v kampih izpodrivajo nekoč priljubljene prikolice in druge bivalne enote. Adria Home bodo predstavili štiri modele, med njimi tudi svetovno sejemsko premiero Adria Village. Podjetje Polymobil, napovedujejo svetovne premiere kar treh novih modelov, prav tako pa prihaja mobilna hiša iz podjetja Hosekra, inovativnih mobilnih enot, izključno plod domačega znanja. V delu, namenjenem zeleni energiji, se bodo predstavila podjetja, Reteh, Via, Verde, Kon Tiki, Hidria in Alpin MaRINE.

Del sejemskega dogajanja bo letos namenjen turističnim ponudnikom, ki bodo v tako imenovani deželi doživetij predstavili številna presenečenja, Srce Slovenija bo lansiralo novo aplikacijo eturizem, podjetje Eventim vstopa na globalni trg s ponudbo Turističnih aranžmajev, prvič bo organiziran Bonaca Turizem Forum Portorož 2013, z mednarodnimi strokovnjaki s področja vodenja hotelov in destinacij. Ob Gertu Prantnerju, lastniku in direktorju podjetja, ki se ukvarja z upravljanjem hotelov in franšizo 25 globalnih znamk in Susanne Kraus-Winkler, podpredsednico Evropskega združenja Hotelov, restavracij in kavarn, bodo na forumu sodelovali tudi nekateri slovenski strokovnjaki. Manjkale ne bodo niti novosti s področja tehnologije in komunikacije. Mednarodni salon Bonaca bo letos premierno predstavil aplikacijo razširjene resničnosti. Layar je tehnologija, ki v svojem jedru združuje realni in digitalni svet. Z uporabo pametnih telefonov in tablic vsakdanje statične vsebine preobraža v digitalne. Obiskovalci bodo imeli priložnost na salonu Bonaca spoznati njeno delovanje na različnih primerih in vstopati v interakcijo s svojimi najljubšimi blagovnimi znamkami.

Spremljevalni dogodki so od nekdaj pomemben del sejemskih prireditev. Tudi v letošnjem letu organizatorji obljubljajo pestro obsejemsko dogajanje. Čez dan se bodo dnevno dogodki vrstili na več lokacijah, in sicer v morju jadralna regata za pokal Slovenije Bonaca Cup, evropsko in svetovno prvenstvo jadralcev v razredu Fireball,izbor za NAJ KAMP Adria, kamor pridejo praktično vsi lastniki kampov od Slovenije pa vse do Črne gore, izbor SKIPPER LETA, tekmovanje vodnih skuterjev ter ostala športna tekmovanja, medtem ko na “kopnem“ ne bo manjkalo razstav, prezentacij in predstavitev novosti ter poučnih predavanj. Letošnja novost bodo tudi modne revije, prav tako pa bo tudi žrebanje vstopnic obiskovalcev za bogate nagrade.

V času Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom, se bodo v sklopu salona Bonaca predstavili električna plovila v morju, ter vozila, kolesa in kolesa z motorjem na sosednjem Karting dirkališču.

Podjetje Autocommerce bo predstavilo paleto najnovejših modelov vozil Mercedes Benz. Vsi tisti obiskovalci, ki se bodo na Salon Bonaca pripeljali z lastnimi počitniškimi vozili, bodo lahko prenočili v Karavan Parku na otoku sredi marine Portorož, ki so ga letos organizatorji še nadgradili.

Vrhunec sobotnega sejemskega dogajanja bo zaokrožil koncert superzvezdnika, evrovizijskega zmagovalca Željka Joksimovića.