Prihaja priključni hibrid Jeep Renegade

Aktualno, Top

V tovarni v Melfiju se pripravljajo na proizvodnjo novega priključnega hibrida Jeep Renegade.

V italijanski tovarni FCA v Melfiju se začenjajo priprave na proizvodnjo priključnega hibrida (PHEV) Jeep Renegade. Ta naj bi se pričela v začetku leta 2020. Model Renegade PHEV bodo izdelovali skupaj z modeloma Renegade in 500X, ki sta opremljena z motorji z notranjim izgorevanjem in ta hip že prihajata s proizvodnih trakov te tovarne.

Prva predproizvodna vozila novega modela Jeep Renegade PHEV bodo izdelana leta 2019.

Naložba v proizvodnjo novih motorjev je ocenjena na več kot dvesto milijonov evrov, vključuje pa tudi jasno zavezo družbe FCA za usposabljanje vseh delavcev o uporabi te nove tehnologije.

»Do danes je bilo v Melfiju izdelanih več kot 742.000 vozil Renegade, zato je ta tovarna najprimernejša za začetek proizvodnje različic PHEV, kar bo še okrepilo ponudbo tega že tako uspešnega modela znamke Jeep,« je povedal Pietro Gorlier, operativni direktor za regijo EMEA.

Naložbe v obdobju 2018-22 bodo ustvarile portfelj tehnoloških rešitev, ki bodo družbi FCA omogočile upoštevanje s predpisi določenih zahtev v vsaki prodajni regiji. Poleg tega bo ta tehnologija pripomogla h krepitvi določenih prednosti posamezne znamke.

Model Renegade PHEV je torej naslednji v vrsti pri uvajanju elektrifikacije vozil družbe FCA, pred njim sta bila letos že predstavljena model PHEV Pacifica Minivan in poltovornjak Ram 1500, ki je blagi hibrid s tehnologijo e-Torque. Družba FCA bo do leta 2022 v globalnih konstrukcijah skupaj ponujala dvanajst električnih pogonskih sistemov (BEV, PHEV, popolni hibrid, blagi hibrid). Z enim ali več od teh sistemov bo opremljenih trideset različnih modelov vozil.