Prihaja povsem novi Range Rover

Aktualno, Novosti

Povsem novi Range Rover je najzmogljivejši in najbolj razkošen Land Rover doslej pravijo Angleži oziroma Indijci, ki so lastniki te legendarne znamke. Z manjšo težo, večjo močjo in novo ravnjo prefinjenosti utrjuje Range Rover svoj položaj…

Povsem novi Range Rover je najzmogljivejši in najbolj razkošen Land Rover doslej pravijo Angleži oziroma Indijci, ki so lastniki te legendarne znamke.

 
Z manjšo težo, večjo močjo in novo ravnjo prefinjenosti utrjuje Range Rover svoj položaj med razkošnimi SUV-i na svetu. Model četrte generacije edinstvene linije Range Rover je bil zasnovan povsem na novo, obenem pa ohranja inovativnost in legendarno oblikovanje originalnega modela, ki je bil uveden pred 40 leti.
 
07675BFA-E82E-11E1-AAC1-91B165B94067
 
Prvi SUV na svetu z lahko aluminijasto samonosno strukturo karoserije je za 39 odstotkov lažji od predhodnika z jekleno karoserijo, skupna masa vozila pa je manjša za do 420 kg. Lahka aluminijasta platforma je poleg varčnejše porabe goriva in manjših izpustov CO2 omogočila tudi izboljšave voznih lastnosti in gibčnosti.
 
Povsem novi Range Rover ima čisto in elegantno obliko, ki je izpeljana iz svežih novih oblikovnih potez. Čeprav v hipu prepoznamo, da je pred nami Range Rover, je novo vozilo naredilo velik korak s smelo evolucijo legendarnega oblikovnega jezika za ta model.
 
“Snovanja nove generacije Range Roverja, ki je že štirideset zgodba o uspehu, si ni mogoče zamisliti brez izjemne odgovornosti za zaščito genskega zapisa takšne legende,” je povedal Gerry McGovern, Landroverjev direktor oblikovanja in vodja oddelka za dizajn.
 
Da bi zagotovili trpežnost in zanesljivost, je moral novi model prestati Landroverjevo testiranje na asfaltu in brezpotjih, v postopku razvoja pa je flota preizkusnih vozil v letu in pol prevozila na milijone kilometrov v več kot 20 državah z ekstremnimi podnebnimi razmerami in skrajno zahtevnimi cestišči. 
 
V notranjosti novega Range Roverja lahko potniki brezskrbno uživajo, saj so s temeljito izolacijo dosežena najvišja merila za prefinjenost razkošnih avtomobilov.
 
Raven hrupnosti je znatno zmanjšana z ukrepi, kot so temeljita optimizacija strukture karoserije ter uporaba večplastnega vetrobranskega stekla in bočnih stekel z zvočno izolacijo. Arhitektura novega vzmetenja je inženirjem omogočila doseganje še bolj udobne in prefinjene razkošne vožnje.
 
F551D530-E82D-11E1-A5BD-91B165B94067
 
Notranjost vključuje značilne Range Roverjeve oblikovne poteze, ki pa jim je pečat vtisnila sodobna obdelava; čiste, elegantne površine so brezhibno odete v najfinejše usnje in lesne furnirje. Ker je prostor za noge povečan za več kot 118 mm, lahko potniki na zadnjih sedežih uživajo v obilici prostora in udobja, za razkošje vožnje na zadnjih sedežih pa je na voljo tudi možnost izvedbe s samo dvema sedežema.
 
Za značilno lahkotno zmogljivost lahko kupci izbirajo med bencinskimi motorji V8 ter dizelskimi motorji TDV6 in TDV8. Novi Range Rover je opremljen z najnovejšimi razvojnimi dosežki na področju tehnologij za opremo vozil, med katerimi so tudi ekskluzivni zvočni sistemi Meridian s prostorskim zvokom, električni pomik zgornjega in spodnjega dela prtljažnih vrat ter napredne tehnologije za podvozje in pomoč vozniku.
 
16B543CE-E82E-11E1-9A17-91B165B94067
 
Novega Range Roverja so zasnovali in oblikovali v Landroverjevih razvojnih centrih v Veliki Britaniji, izdelovali pa ga bodo v novem proizvodnem obratu v Solihullu v Veliki Britaniji in pri tem uporabljali najnovejše tehnologije za izdelavo karoserij iz aluminija s kar se da majhno porabo energije.
 
Prodaja novega Range Roverja, ki bo kot resnično globalno vozilo na voljo v več kot 160 državah, se bo na nekaterih trgih začela septembra 2012, dobava kupcem pa je predvidena za začetek leta 2013. Popolni tehnični podatki in ceniki bodo na voljo v začetku septembra pred pariškim Avtosalonom 2012.