Prihaja novi Citroen C1

Novosti

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Citroën premierno na svetu predstavil novega CitroënA C1, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 780.000 primerkih. Najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil še v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali […]

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Citroën premierno na svetu predstavil novega CitroënA C1, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 780.000 primerkih. Najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil še v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape.

Novi Citroën C1 se ponaša s prodornimi značajskimi lastnostmi, zaradi katerih ga bomo zagotovo opazili in ločili od drugih. Nova preobrazba avtomobila C1 je del prenove znamke Citroën.

citroen-c1-novi-spredajCitroen-c1-stranski-pogled

Proizvajalec zatrjuje, da novi Citroën C1 združuje:

– več dizajna z energično obliko karoserije in igrivim prednjim delom z navihanim pogledom, ki ga zariše oblika žarometov.

– več udobja z dobrim počutjem, ki ga vsakodnevno nudi po zaslugi kompaktnih dimenzij (zgolj 3,46 m), okretnosti in priročnega upravljanja (premer obračalnega kroga: 4,80 m), zaradi katerih se zmuzne vsepovsod.

– več uporabnih tehnologij za poenostavitev bivanja v vozilu z opremo, ki je enostavna za uporabo, tako kot 7-palčni zaslon na dotik ali pa tehnologija za zrcaljenje zaslona Mirror Screen, ki omogoča podvojitev prikaza in upravljanje aplikacij uporabnikovega pametnega telefona preko zaslona na dotik.

– vse to za zmerne stroške po zaslugi manjše mase (840 kg), zaradi katere se v kombinaciji z bencinskimi motorji zadnje generacije uvršča med najboljše svojega tržnega razreda z vidika porabe goriva (3,8 l/100 km) in emisij CO2 (88 g/km).

c1-znotrajc1-interior