Prihaja električni avto Ampera-e

Novosti

Opel bo naslednje leto začel prodajati revolucionarno novo akumulatorsko električno vozilo, ki bo del največje in najbolj daljnosežne ofenzive modelov v zgodovini te nemške znamke, saj od leta 2016 do 2020 načrtujejo kar 29 novih modelov. Petsedežnik s petimi vrati se bo imenoval “Ampera-e”. S povsem napolnjenim akumulatorjem bo imel novinec daljši doseg od večine […]

Opel bo naslednje leto začel prodajati revolucionarno novo akumulatorsko električno vozilo, ki bo del največje in najbolj daljnosežne ofenzive modelov v zgodovini te nemške znamke, saj od leta 2016 do 2020 načrtujejo kar 29 novih modelov.

Petsedežnik s petimi vrati se bo imenoval “Ampera-e”. S povsem napolnjenim akumulatorjem bo imel novinec daljši doseg od večine primerljivih električnih avtomobilov, obenem pa bo cenovno dostopen. Opel je uporabil strokovno znanje pri elektrifikaciji vozil, ki ga je pridobil s prvo Ampero. Ta je že ob uvedbi leta 2011 postavila merila za sodobne električne avtomobile, nova Ampera-e pa inovativno električno mobilnost združuje z najsodobnejšimi povezavami in osupljivo vozno dinamiko.

2016-02-11_Opel-Ampera-e

Novo Ampero-e je v februarju na simpoziju CAR v nemškem Bochumu napovedala Mary Barra, predsednica in izvršna direktorica družbe General Motors:

“GM in Opel sta vedno verjela, da bodo imeli električni avtomobili pomembno vlogo v mobilnosti prihodnosti. Ampera-e s svojo tehnologijo prinaša spremembe pravil igre in pomeni velik korak v smeri uresničitve naše vizije. Naš novi akumulatorski električni avto je obenem dodatna potrditev Oplovega slovesa glede zagotavljanja širše dostopnosti inovativnih tehnoloških rešitev.”

Izjemno ploska izvedba akumulatorjev, ki so vgrajeni v dno vozila, omogoča edinstveno skladno, kompaktno sorazmerje Ampere-e. Učinkovita namestitev zagotavlja tudi veliko prostora v notranjosti, zato sta udobje namestitve petih potnikov in prostornina prtljažnika povsem primerljiva z avtomobili v kompaktnem razredu.

Ampera-e bo na voljo tudi z nagrajenim pomočnikom za osebne povezave in servisne storitve Opel OnStar. Tehnologije s področja povezljivosti in sistemi za razvedrilo in informacije bodo poskrbeli za brezhibno povezavo pametnih telefonov in drugih elektronskih naprav z vozilom.