Pri Toyoti leto 2014 v znamenju hibridne tehnologije

Poslovno

Pri Toyoti Slovenija bodo letos prodali 1500 osebnih vozil in dosegli tržni delež 2,7%. Če upoštevamo registrirana in izvožena vozila, potem ocenjujemo tržni delež na 4,5%. To predstavlja 8% rast v primerjavi z lanskim letom in tretje leto rasti zapored. Prodali so 200 hibridnih vozil, kar predstavlja 14% celotne prodaje. Zelo so bili zadovoljni z […]

Pri Toyoti Slovenija bodo letos prodali 1500 osebnih vozil in dosegli tržni delež 2,7%. Če upoštevamo registrirana in izvožena vozila, potem ocenjujemo tržni delež na 4,5%. To predstavlja 8% rast v primerjavi z lanskim letom in tretje leto rasti zapored.

Prodali so 200 hibridnih vozil, kar predstavlja 14% celotne prodaje. Zelo so bili zadovoljni z Auris hibridom, ki je predstavljal 30% delež pri prodaji tega modela.

Aplikacija Moja Toyota

Toyota je razvila novo Android aplikacijo Moja Toyota. Aplikacijo lastniki vozil Toyota lahko uporabljajo kot pomoč in komunikacijo s servisom Toyota. Brezplačno je na voljo na Google Play (Play Store).

Globalno

Leto 2014 bo ostalo v spominu tudi po globalni prodaji 7 milijonov hibridnih vozil in drznejšega dizajna prenovljenih modelov. Pri Toyoti so izračunali, da so bila do konca septembra 2014 Toyotina vozila odgovorna za 49 milijonov ton manj škodljivih emisij, kot bi jih v enakem času proizvedla podobno velika in zmogljiva vozila z bencinskim motorjem. Letos se je Toyota v Evropi pridružila demonstracijskem projektu v Grenoblu z vozili i-Road in COMS.

V letu 2014 bo Toyota presegla 10 milijonov prodanih vozil. Oktobra je Toyota v Evropi zabeležila nov mejnik in dosegla skupno proizvodnjo devet milijonov vozil. V Evropi hibridi predstavljajo okrog 20% prodanih Toyotinih in Lexus vozil, od tega jih je večina izdelanih v Evropi.

Prius_Toyota

Družbena odgovornost

Eko šole: Projekt »Okolje in inovacija»

Toyota Slovenija v sodelovanju s Toyota Fund For Europe in organizacijo Eko šol v Sloveniji nadaljuje uspešno sodelovanje v projektu:

»Okolje in inovacije«.
Učenci OŠ Zadobrova so zasnovali skiro, ki ga poganja sončna energija, izdelan pa je iz odpadnih skirojev. Slovenski šolarji so že drugič zapored zmagali v mednarodni konkurenci natečaja. Zmagovalni projekt slovenskih šolarjev dokazuje, kako je mogoče z recikliranjem in uporabo novih tehnologij spodbujati trajnostno mobilnost.

Mladi so dokazali, da znajo in zmorejo razmišljati na inovativen način in se tako soočati s kompleksnimi izzivi mobilnosti.

Dobrodelna akcija: ZvezdeSREČE

Izdelovali bodo t.i. ZvezdeSREČE. To so tiste zvezde, ki zažarijo tisti hip, ko jo narišete, izrežete, sestavite ali kako drugače ustvarite. Zvezdice sreče bodo krasile Toyotine prodajne salone in osrečevale tiste, ki to najbolj potrebujejo. Z vsako prineseno zvezdico bo Toyota darovala 0,5 € Ustanovi za pomoč otrokom z rakom in krvnimi boleznimi.

V prihajajočem letu

V letu 2015 želijo prodati 1600 osebnih in lahkih komercialnih vozil, ter doseči tržni delež 3, 0%. Predstavili bodo nekaj novih in prenovljenih modelov. Konec leta bo še posebej zanimiv popolnoma novi Prius. Blagovno znamko Lexus so v 2014 okrepili s premium crossoverjem, ki izstopa z drznim dizajnom in nizkimi emisijami. V letu 2015 nameravajo okrepiti blagovno znamko in doseči prodajo 80 vozil.