Pri Porscheju so razvili Cayman GT4 Clubsport

Novosti

Porsche Motorsport je na osnovi Caymana GT4, športnega modela z lahko konstrukcijo, razvil zaključni prototip dirkalne izvedbe tega avto­mobila. Cayman GT4 Clubsport bo premiero doživel 18. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Takrat se bo začela tudi prodaja tega dirkalnika s sredinskim motorjem z močjo 283 kW (385 KM), ki je namenjen novincem v […]

Porsche Motorsport je na osnovi Caymana GT4, športnega modela z lahko konstrukcijo, razvil zaključni prototip dirkalne izvedbe tega avto­mobila. Cayman GT4 Clubsport bo premiero doživel 18. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Takrat se bo začela tudi prodaja tega dirkalnika s sredinskim motorjem z močjo 283 kW (385 KM), ki je namenjen novincem v športnemu avto­mobilizmu.

Tako kot njegovega športnega serijskega brata, tudi Cayman GT4 Clubsport poganja 3,8-litrski šestvaljni bokser motor. Dirkalna izvedba je ekskluzivno opremljena s Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko, prestavnimi tipkami na volanu in mehansko prečno zaporo na zadnji premi. Sprednja prema z vzmetnima nogama lahke konstrukcije izvira iz večjega brata, modela 911 GT3 Cup, ki je osvojil 20 pokalov znamke Porsche po celem svetu. Zmogljivi zavorni sistem je opremljen z velikimi jeklenimi zavornimi koluti s premerom 380 milimetrov. Z le 1300 kilogrami mase je Cayman GT4 Clubsport, ki je serijsko opremljen s privarjeno varnostno kletko, tekmovalnim školjkastim sedežem in 6-točkovnimi pasovi, pravi lahko­kategornik.

Cayman-GT4-Clubsport-novo

Novi Cayman GT4 Clubsport je mogoče naročiti pri Porsche Motorsportu v Weissachu, na severnoameriškem trgu pa ga bo prodajala družba Porsche Motor­sport North America. Za leto 2016 bo ta avtomobil med drugim homologiran tudi za tekmovalne serije, kot so Pirelli World Challenge, Continental Tire Sports Car Challenge, Pirelli GT3 Cup Trophy USA, Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada in za klubska tekmovanja Porsche Club of America, prav tako pa za ostala tekmovanja na klubski ravni po celem svetu.