Pri Oplu že komaj čakajo na letošnji avtomobilski salon v Parizu

Novosti, Saloni

Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu z Ampero-e poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Od 1. do 16. oktobra si bodo obiskovalci na Oplovem razstavnem prostoru lahko ogledali novi električni avto z dometom do 400 km. Proizvajalec iz Rüsselsheima bo na pariškem avtomobilskem salonu “Mondial de l’Automobile 2016” razstavil tudi na pustolovščine […]

Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu z Ampero-e poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Od 1. do 16. oktobra si bodo obiskovalci na Oplovem razstavnem prostoru lahko ogledali novi električni avto z dometom do 400 km.

Proizvajalec iz Rüsselsheima bo na pariškem avtomobilskem salonu “Mondial de l’Automobile 2016” razstavil tudi na pustolovščine pripravljeno Mokko X in novo Zafiro. Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann bo predstavil še dve zvezdi salona, model Karl Rocks in športno elegantno posebno različico Cascada Supreme.

Z novo Ampero-e nadaljujemo največjo ofenzivo modelov v zgodovini našega podjetja,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Naš razstavni prostor jasno kaže smer razvoja: Ampera-e dokazuje, da je električna mobilnost povsem izvedljiva tudi pri vsakdanji uporabi in obenem nudi obilo zabave. Modeli MOKKA X, Zafira in KARL ROCKS dopolnjujejo našo paleto s prav posebnim občutkom za dogodivščine in individualnost.

Ampera-e z močjo športnega avta

2016-09-13_opel-ampera-e-2

 

Največji navor 360 Nm ima zasluge za naelektren značaj novega Opla. Moč elektromotorja ustreza 150 kW/204 KM. Lahkotno pospeševanje iz mirovanja (na primer pred semaforjem) ali na uvozih na avtocesto sodi med dve od prednosti Opel Ampere-e. Iz mirovanja se kompaktni avto do 50 km/h požene v samo 3,2 sekunde, kar je primerljivo s športnimi avtomobili. V srednjem območju vrtljajev za pospešek od 80 do 120 km/h, kar je še posebej priročno pri prehitevanju, potrebuje samo 4,5 sekunde (začasni podatki). Ampera-e tako navduši z zmogljivostjo modelov OPC, ki prestavljajo Oplovo športno elito.

doseg-opel-ampera-e-3

Obenem se lahko Ampera-e pohvali z znatno večjim dosegom od večine električnih avtomobilov. V skladu z novim evropskim voznim ciklom (NEDC, trenutni standard za primerjavo med različnimi vozili) lahko novi  električni avto iz Rüsselsheima brez vmesnega polnjenja z naskokom premaga magično mejo 400 kilometrov (doseg izključno na elektriko na osnovi cikla NEDC v km). S tem rezultatom je Oplov novi kompaktni električni model najzmogljivejši v svojem segmentu. Poglede pritegnejo edinstvene kompaktne zunanje mere Ampere-e, za energijo pa skrbi pod dnom vozila plosko nameščen paket akumulatorskih baterij. To omogoča tudi prostorno notranjost, v kateri je dovolj prostora za udobno namestitev petih potnikov, prtljažnik pa je povsem primerljiv s prtljažniki drugih vozil kompaktnega razreda. Na tipično Oplov način izjemen občutek prostornosti dopolnjuje najboljša digitalna povezljivost. Ampera-e je opremljena z najnovejšo generacijo sistemov za informacije in razvedrilo IntelliLink, ki so združljivi s programoma Apple CarPlay in Android Auto, prav tako pa je na voljo s sistemom Opel OnStar.

X-faktor za prave dogodivščine: Opel Mokka X

2016-09-19_opel-pariz-2016-mokkax

Naslednja zvezda letošnjega Pariza bo nova Opel Mokka X. Kompaktni SUV je širši in ima trdnejšo, še bolj možato držo od uspešne predhodnice, nudi vse, kar je potrebno, da postane absolutna ljubljenka uporabnikov. Športni in obenem robustni športni terenec pritegne poglede z na novo oblikovanim prednjim delom, notranjost pa navduši s funkcionalno in skrbno urejeno armaturno ploščo. Kupci Mooke X lahko izbirajo med različnimi najsodobnejšimi sistemi za informacije in razvedrilo IntelliLink zadnje generacije, za popolno povezljivost pa poskrbi Opel OnStar (standardno od opreme Edition). Še ena od odlik Mokke X je vrhunski prilagodljivi štirikolesni pogon z elektronsko nadzorovano večlamelno sklopko. Sistem, ki je na voljo za doplačilo, brezhibno porazdeljuje moč med prednjo in zadnjo osjo v razmerju od 100:0 do 50:50. Tako zagotavlja večjo varnost ob optimalni porabi goriva ter izjemnem užitku v vožnji.

Opel Zafira z novim videzom

2016-09-19_opel-pariz-2016-zafira

Obiskovalci Oplovega razstavnega prostora si bodo lahko pobliže ogledali novo Zafiro. Salon na kolesih, ki bo v kratkem na voljo pri trgovcih, ne navdušuje le s ‘starimi dobrimi’ prednostmi svoje predhodnice, kot so sistem sedežev Flex7®, ergonomska prednja sedeža s certifikatom AGR (kampanja za zdrav hrbet), nosilec za kolesa FlexFix® in prilagodljivo podvozje FlexRide. Novo Zafiro odlikujeta tudi drzno oblikovana zunanjost in preoblikovana notranjost, ki očara z občutkom prostornosti in vrhunsko povezljivostjo. Glede na uporabnikovo napravo omogočajo Oplovi najnovejši sistemi za informacije in razvedrilo povezavo s programoma Apple CarPlay in Android Auto. Prvič v tem razredu vozil je Opel ponudil najnovejšo generacijo prilagodljivih žarometov AFL, ki so za doplačilo na voljo tudi s tehnologijo LED. Tako bo potovanje z novo Zafiro izjemno udobno tako za voznika kot za potnike.

Opel Karl Rocks

2016-09-19_opel-pariz-2016-karl-rocks

Velemesto Pariz je idealen kraj za urbanega divjaka, kot je Karl Rocks, Oplov pobalin prinaša številne značilnosti pravih športnih terencev in navdušuje z odlikami tega razreda vozil, kot so višji vozni položaj za boljšo vidljivost, preprostejši dostop do kabine in odlična ponudba na področju povezljivosti. Robato zunanjost krasijo srebrna strešna vodila, robusten prednji in zadnji odbijač z vgrajenimi zaščitnimi ploščami, črne obloge prednjih in zadnjih blatnikov ter unikatna 15-palčna platišča iz lahkih kovin v dvobarvni izvedbi. Obenem je novi Opel Karl Rocks ohranil nedvomno praktičnost modela Opel Karl s petimi vrati, petimi sedeži, kompaktnimi merami in največjo prostornino prtljažnika več kot 1000 litrov, ko je le-ta naložen vse do stropa, zato je idealno vozilo za prebivalce majhnih, velikih in največjih mest.

Opel Cascada Supreme

2016-09-19_opel-pariz-2016-cascada-supreme

Pod žarometi Oplovega razstavnega prostora se bo sončila tudi nova Cascada Supreme, kabriolet za vse letne čase s posebno očarljivostjo. Vsaka podrobnost in vsak barvni odtenek tega posebnega modela so usklajeni. Trgovci bodo kmalu začeli sprejemati naročila za štirisedežni kabriolet, ki bo na voljo v barvah ‘Pull Me Over Red’, ‘Summit White’ in ‘Black Meet Kettle’. Trem izbranim barvam dajejo poseben poudarek črna maska, črni pokrovi zunanjih ogledal in sijajno črna 20-palčna platišča iz lahkih kovin v dveh odtenkih. Po navdihu žareče rdeče značilne linije Oplove futuristične oblikovalske študije GT Concept so oblazinjenja sedežev ter obloge vrat in kokpita poudarjeni z rdečimi šivi.