Prenovljeni Audi A5

Aktualno, Novosti

Audi nadgrajuje serijo A5 – z uvedbo najsodobnejših tehnologij na področjih motorjev, pogona quattro in infotainmenta za izvedbe Sportback, Coupé in Cabriolet ter modele S5 – tako so ti še bolj učinkoviti, športni in inteligentni. Spremenjeni…

90D73DB2-B74F-11E0-9798-728565B94067Audi nadgrajuje serijo A5 – z uvedbo najsodobnejših tehnologij na področjih motorjev, pogona quattro in infotainmenta za izvedbe Sportback, Coupé in Cabriolet ter modele S5 – tako so ti še bolj učinkoviti, športni in inteligentni. Spremenjeni dizajn daje vizualno podobo tehničnim kompetencam. V Sloveniji bo prenovljeni Audi A5 na voljo konec leta 2011.

Modeli A5 zdaj delujejo še bolj markantno. Zadnje luči in žarometi so zasnovani na novo, opcijsko so na voljo tudi s tehnologijo ksenon plus s homogenimi LED-dnevnimi lučmi. Notranjost zaznamujejo nove barve in materiali, izboljšanih pa je tudi veliko podrobnosti na področju upravljanja.

Vsi motorji v ponudbi so opremljeni s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva. To velja tako za štiri motorje TDI kot tudi za tri bencinske motorje TFSI, med katerimi je tudi novi motor 1.8 TFSI, ki se ponaša s številnimi naprednimi inovacijami. Poraba goriva je v povprečju manjša za 11 %, pri vseh kombinacijah motorjev in menjalnikov pa sta serijsko vgrajena sistem start-stop in sistem za rekuperacijo.

Za vsak motor je zagotovljen optimalen prenos moči – 6-stopenjski ročni menjalnik, multitronic, 7-stopenjski menjalnik S tronic, pogon na sprednji kolesi ali pogon quattro. Vozila s pogonom quattro in menjalnikom S tronic imajo sredinski diferencial s kronskima zobnikoma s porazdeljevanjem navora po posameznih kolesih, tega pa odlično dopolnjuje športni diferencial. Podvozje je uravnano še bolj natančno, opcijski sistem Audi drive select in dinamično krmiljenje pa dodatno povečata užitek pri vožnji. Novost v družini A5 je elektromehansko servokrmiljenje.

Novi Audi A5 je inteligenten avto. Ima izpopolnjene sisteme za pomoč vozniku, v sklopu infotainmenta je na voljo avtotelefon Bluetooth online, ki ponuja celo vrsto posebnih storitev in Audi A5 povezuje z internetom.