Prenovljeni Renault Kangoo

Aktualno, Novosti

Kangoo Express drugega rodu je od predstavitve leta 2008 do danes pritegnil že več kot 400.000 kupcev iz vrst poklicnih uporabnikov. Renaultov mali dostavnik, ki je uvrščen na vrh svojega segmenta v Evropi, z novim letom pridobiva sveže moči s prenovo, ki obsega vse različice: od Kangooja Express, Compact in Maxi do električnih izvedenk Kangoo […]

Kangoo Express drugega rodu je od predstavitve leta 2008 do danes pritegnil že več kot 400.000 kupcev iz vrst poklicnih uporabnikov. Renaultov mali dostavnik, ki je uvrščen na vrh svojega segmenta v Evropi, z novim letom pridobiva sveže moči s prenovo, ki obsega vse različice: od Kangooja Express, Compact in Maxi do električnih izvedenk Kangoo Z.E. in Kangoo Maxi Z.E.

novi kangoo renault notranjost 2013Spremembe so opazne že na prvi pogled, saj prednji del povzema novo oblikovno istovetnost znamke Renault vključno z večjim in bolj pokončno nameščenim rombom. Zunanji ogledali sta bolj skladni, spremenjene pa so tudi zadnje luči. Prenove je bila deležna tudi notranjost z drugačnim volanom in prenovljeno armaturno ploščo, ki pa je ohranila med uporabniki nadvse priljubljeno polico nad osrednjo konzolo.

Doslej je bil Kangoo Express na voljo v sedmih izvedenkah treh različnih dolžin (Kangoo Express, Compact ali Maxi), z dvema vrstama pogona (motor z notranjim zgorevanjem ali elektromotor), ter z možnostjo izbire dveh ali petih sedežev za Kangoo Maxi. S prenovo je danes Kangoo Express dobil še eno novo možnost – tri sedeže spredaj –, ki bo na voljo ne glede na izbrano dolžino (razen Kangoo Z.E., Maxi Z.E. in Kangoo Maxi s 5 sedeži).

kangoo renault 2013Nova družina različic Kangooja nadaljuje izročilo faze 1 in se odlikuje s skromno porabo goriva. Med njimi so tudi trije najbolj varčni motorji v svojih segmentih; dizelska motorja Energy dCi 75 in Energy dCi 90 v kombiniranem ciklu NEDC porabita le 4,3 litra goriva na 100 km in imata izpust 112 g CO2 na km, bencinski motor Energy TCe 115 pa ima izpust skromnih 140 g CO2 na km . Tudi motor Energy dCi 110 je zelo učinkovit, saj njegov izpust znaša 115 g CO2 na km. Za še boljši izkoristek in manjšo porabo goriva ima Novi Kangoo z motorji najnovejšega rodu že serijsko vgrajena opozorilnik za prestavljanje in možnost izbire eko načina vožnje, s katerim je možno prihraniti za do 10 odstotkov goriva. Ta sistem prilagaja navor motorja in delovanje stopalke za plin ter opozarja na optimalen trenutek za prestavljanje. Končni rezultat so nižji stroški uporabe in prihranki pri skupnih stroških lastništva (TCO), kar sta za velike kupce ključna elementa pri odločanju za nakup. Stroške dodatno znižajo tudi daljši intervali servisnega vzdrževanja za jedrni del ponudbe motorjev, ki zdaj znašajo dve leti oziroma 40.000 kilometrov (prej 2 leti oz. 30.000 km).

Novi Kangoo Express je postal multimedijsko opremljen in povezljiv z možnostjo vgradnje naprave R-Link (za doplačilo oziroma serijsko s paketom opreme Extra). Ta ima na nekaterih trgih vključeno tudi navigacijsko napravo TomTom® LIVE, ki je bila na nekaterih trgih na voljo že v Kangooju faza 1, zdaj pa ima številne nove funkcije, kot je vnaprejšnje opozarjanje na območja tveganja in možnost nalaganja aplikacij, na primer za sprejem elektronske pošte. Izboljšana je tudi ponudba radijskih sprejemnikov, ki obsega tri možnosti. Vsi so opremljeni z vtičnico USB in brezžično povezljivostjo Bluetooth, srednja naprava ima vgrajen CD predvajalnik, najboljša pa ima tudi napravo Renault R-Link.

Na voljo je tudi novi rod sistema za elektronski nadzor stabilnosti ESC s funkcijo pomoči pri speljevanju navkreber (Hill Start Assist) in izboljšanega oprijema koles v posebno zahtevnih razmerah (Extended Grip). Seveda je tudi Novi Kangoo Express na voljo s številnimi domiselnimi dodatki, ki so utrdili njegov sloves, vključno z loputo nad prtljažnimi vrati.

Vse nove Kangooje bodo izdelovali izključno v Renaultovi tovarni MCA v severno-francoskem mestu Maubeuge kjer izdelujejo tudi Mercedes-Benz Citana.

Odločnejši “električen” videz za Kangoo Z.E.

prenovljeni renault kangoo 2013Enako kot vse različice Kangooja Express ima tudi Novi Kangoo Z.E. spremenjen prednji del z novimi oblikovnimi elementi znamke. Električno gnane izvedenke se zdaj še bolj razlikujejo od tistih z motorji z notranjim zgorevanjem. Novi Kangoo Z.E. ima modrikast romb, modro obrobljene zadnje luči in novo črno obrobo žarometov. Novi Kangoo Z.E. ima zdaj vtičnico za polnjenje skrito pod rombom na maski. Voznik lahko s priloženim kablom akumulator priključi na domač ali javni Wall Box ter ga napolni v šestih do devetih urah.

Druga posebnost Novega Kangooja Z.E. je vgradnja naprave Z.E. Voice, ki oddaja zvok za opozarjanje pešcev na bližanje električnega vozila. Ta naprava se vključi pri hitrostih od 1 do 30 km/h, med mirovanjem pa ne oddaja zvoka. Voznik lahko s pomočjo paketa “My Z.E. inter@ctive” preko računalnika ali pametnega telefona polnjenje akumulatorja v Novem Kangooju Z.E. programira tako, da izrabi nižje tarife za električno energijo.

Ob soglasni pohvali s strani novinarjev je Kangoo Z.E. že osvojil številne nagrade, med katerimi je tudi priznanje “International Van of the Year 2011”. Prav tako je bil odlično sprejet pri prvih uporabnikih, ki so naglo pohvalili njegove vozne lastnosti in prostornost. Kangoo Z.E. je najbolje prodajan električni dostavnik v Evropi s skupno že skoraj 7.000 registriranimi primerki, od tega 4.000 v Franciji.