Prenovljena citroen C5 in C8

Aktualno, Novosti

Stilske spremembe, s katerimi se ponašata C5 in C8, so v skladu s sodobnimi standardi in usmeritvami blagovne znamke. Ključna pojma, ki opredeljujeta te spremembe, sta sodobna oblika in eleganca, ki poudarjata značaj teh modelov.

Stilske spremembe, s katerimi se ponašata C5 in C8, so v skladu s sodobnimi standardi in usmeritvami blagovne znamke.
 

Ključna pojma, ki opredeljujeta te spremembe, sta sodobna oblika in eleganca, ki poudarjata značaj teh modelov in hkrati ohranjata vse prednosti, ki so botrovale njihovemu uspehu.

68EBA192-C4DE-11E1-A753-281566B94067

CITROËN C5
 
Od začetka prodaje leta 2008 je bilo prodanih več kot 400.000 vozil C5, ki je na voljo v limuzinski in karavanski (tourer) različici. Na osnovi tega prodajnega uspeha se danes C5 ponaša s stilskimi in tehnološkimi spremembami, po zaslugi katerih je bolj sodoben in ima še bolj izrazit značaj:
– Opremljen je z novim znakom dvojne puščice. Ta je bolj zaobljena in prispeva k še večji izraznosti vozila.
– C5 se ponaša tudi z novimi 17’’ litimi platišči “Egée” (v serijski opremi odvisno od izvedenke) in z novim rjavim barvnim odtenkom “Guaranja”.
– C5 je pri izvedenki Exclusive opremljen z novimi oblogami v kombinaciji usnja in blaga in z novimi notranjimi okrasnimi elementi. 
– Za enostavnejše potovanje je C5 opremljen z novim navigacijski eMyWay povezanim z enoto Connecting Box, ki vključuje jack in USB-priključek ter pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth. Na vozilu  C5 Tourer je mogoče ta sistem povezati s kamero za vzvratno vožnjo za lažje manevriranje pri parkiranju. 
 
C5 je vedno opremljen s sodobnimi ali celo ekskluzivnimi tehnologijami, ki skrbijo za dobro počutje, udobje in varnost vseh, kot je na primer storitev CITROËN eTouch in vzmetenje Hydractive III+, ki je ekskluzivni proizvod znamke.
 
CITROËN C8
 
C8 uspešno združuje eleganco, prostornost, dobro počutje in ugodje v vožnji. K temu se pridružujejo še spremembe, ki prispevajo k bolj sodobnemu in razgibanemu stilu največjega Citroënovega enoprostorca.
 
7C87686C-C4DE-11E1-B58E-281566B94067
 
Tako je okrasna maska opremljena z novo dvojno puščico in posledično tudi s preoblikovano letvijo. Nova identiteta znamke je opazna tudi na zadnjem delu vozila v predelu dvojne puščice in različnih logo znakov, nameščenih na zadnjih vratih. 
 
K bolj izrazitemu značaju vozila C8 prispeva tudi barvna poživitev v črni barvi Noir Onyx. V tej barvi, ki je na voljo s paketom opreme Black Pack, so zunanja vzvratna ogledala, stebrički in bočne okrasne letve na vratih ter zaščitna letev odbijača spredaj in zadaj. Novi zatemnjeni žarometi prispevajo k njegovemu odločnemu videzu in razgibanemu stilu enoprostorca. Obstoječo barvno paleto dopolnjuje nov odtenek v rjavi barvi “Hickory”.