Novo doma: Citroën C4 Picasso in Grand C4 Picasso

Novo doma

Druga generacija Citroëna C4 Picasso, ki je bila lansirana v letu 2013, je požela velik uspeh z več kot 300.000 prodanimi primerki, ki so kupce prepričali z dizajnom in udobjem. Letos je novi C4 Picasso prešel v novo etapo z novim tako imenovanim faceliftom. Postal bo bolj dinamičen in prepoznaven, predvsem zaradi prenovljenega prednjega dela […]

Druga generacija Citroëna C4 Picasso, ki je bila lansirana v letu 2013, je požela velik uspeh z več kot 300.000 prodanimi primerki, ki so kupce prepričali z dizajnom in udobjem. Letos je novi C4 Picasso prešel v novo etapo z novim tako imenovanim faceliftom.

Postal bo bolj dinamičen in prepoznaven, predvsem zaradi prenovljenega prednjega dela in dvobarvne strehe, poleg tega pa bo nudil bolj pestro ponudbo za individualizacijo podobe z izborom štirih povsem različnih kombinacij notranjega ambienta.

Novi C4 Picasso, v zasnovo katerega je Citroën vložil vse svoje strokovno znanje in izkušnje ter svojo kreativnost, je moderno in inovativno enoprostorsko vozilo. Od drugih se razlikuje po ostrem in izrazitem dizajnu z dinamičnimi linijami in edinstveno osvetlitvijo tako na prednjem kot tudi zadnjem delu. Njegov stil izražajo povsem novi proporci, po zaslugi katerih je bilo možno kompaktnost združiti s prostorno notranjostjo in zgledno prostornino prtljažnika. Potniški prostor je bil zamišljen v duhu lofta, tako da ponuja izčiščen in svetel ambient ter materiale, ki dodatno poudarijo občutek kakovosti in dobrega počutja. 

Od svojega lansiranja dalje je ponujal tehnologije, namenjene dobremu počutju, kot je na primer uporabniški vmesnik z upravljanjem 100 odstotno na dotik v povezavi z 12-palčnim panoramskim zaslonom oziroma druge inovacije za sproščeno in enostavno vožnjo, kot so funkcija Vision 360, Park Assist ali prilagodljivi tempomat.

Nove kombinacije notranjosti

Da bo lahko čisto vsak kupec izbral kombinacijo notranjosti, ki ustreza njegovemu življenjskemu slogu, bo Citroën C4 Picasso v letu 2016 ponujal štiri povsem različne kombinacije notranjega ambienta, s katerimi bo skušal prepričati širok krog kupcev.

Serijsko bo za C4 Picasso 2016 na voljo nova kombinacija notranjosti Ardoise, ki bo v kombinaciji z oblikovno usklajeno armaturno ploščo in ploščami vrat omogočala izkoristiti vse kakovostne lastnosti in ves prostor v notranjosti novega vozila C4 Picasso.

Za doplačilo bodo na voljo naslednje kombinacije notranjosti:

  • Wild Blue“, ki je usmerjena v modularnost za aktivno in športno življenje. Ta kombinacija notranjosti je namenjena predvsem mlajšim in dinamičnim kupcem, ki jim veliko pomenita prostornost in sprostitev v notranjosti, zato jim ponuja možnost preklopa sovoznikovega sedeža v mizico in prednje sedeže s funkcijo masaže. Kombinacija notranjosti vključuje tkanino Levanzo Blue ter kromane prezračevalne šobe na armaturni plošči in pragove prednjih vrat. Na voljo je v kombinaciji z bisernim barvnim odtenkom Ardoise;
  • Dune Beige, ki daje prednost svetlobi in vsakodnevni mehkobi. Kombinacija notranjosti bo zadovoljila kupce, ki jim veliko pomenita dobro počutje in udobje, zato želijo potovati pod najboljšimi pogoji in se želijo med tem tudi spočiti po zaslugi paketa Lounge, ki vključuje: vzglavnike Relax in sedež prednjega sopotnika Relax s funkcijo za razširjeno udobje. Kombinacija notranjosti vključuje tkanino Yatago Grey, posebne preproge in osvežilec zraka.Na voljo je tudi z dvobarvnim napa usnjem in v kombinaciji z barvnim odtenkom Beige Méditation;
  • Hype Grey” združuje vse atribute poslovnega razreda. Ta kombinacija notranjosti cilja na čisto posebne kupce, ki veliko pozornosti posvečajo skrbno izdelanim podrobnostim, zato jim ponuja senčnike v drugi vrsti ali bralne lučke v zadnjem delu ter daje poudarek na eleganco z biserno barvno kombinacijo Ardoise in oblazinjenjem v kombinaciji tkanine Finn Black in usnja Grey.

notranjost-citroen-c4-picasso

Proizvajalec obljublja:

  • udobno vzmetenje, ki ga ni moč primerjati z ničemer, saj zagotavlja ravnovesje med voznim udobjem in lego na cesti zahvaljujoč vertikalno umeščenim amortizerjem in vpetju preme tik nad središčno točko kolesa;
  • akustično in vibracijsko udobje, ki ustvari učinek “zapredka” po zaslugi električnega servovolana za optimalno blaženje prenosa neravnin s cestišča po volanskem drogu, nadzora nad kotalnim hrupom z blaženjem prednjega mostu, zglednega vzmetenja za mehko lego na cesti in novega akustičnega nastavka iz dveh materialov na zadnji premi;
  • elektronski nadzor pogona oziroma elektronski sistem proti spodrsavanju pogonskih koles, ki izboljša pogonsko moč na terenih s slabšim oprijemom.

c4-luci

Nov motor

Za novega Citroëna C4 Picasso je na voljo izbor bencinskih in dizelskih motorjev, ki se ujemajo s funkcijami, ki jih pričakujejo potrošniki ter zagotavljajo obilo užitkov v vožnji, obenem pa ostajajo zmerni in spoštljivi do okolja.

C4 Picasso je na področju porabe goriva in emisij CO2 bencinskih in dizelskih motorjev drugim za zgled zahvaljujoč tehnologijama PureTech in BlueHDi, ki sta v svoji kategoriji best in class (C4 Picasso PureTech 130 S&S BVM6 115 g/km CO2, C4 Picasso BlueHDi 120 S&S BVM6 94 g/km, C4 Picasso BlueHDi 120 S&S EAT6 102 g/km C4 Picasso BlueHDi 150 S&S BVM6 107 g/km) in ponuja širok izbor bencinskih motorjev (PureTech 110 S&S BVM6 / PureTech 130 S&S BVM6 /THP 165 S&S EAT6) in dizelskih motorjev (BlueHDi 100 S&S BVM / BlueHDi 120 S&S BVM6 ali EAT6 / BlueHDi 150 S&S BVM6 ali EAT6).

V letu 2016 se bo pestremu izboru pridružil še nov motor PureTech 130 S&S EAT6. Novi Citroën C4 Picasso združuje odličen bencinski motor PureTech130 S&S z učinkovitim samodejnim menjalnikom EAT6, da zagotovi brezskrbno mobilnost.

Za še več udobja pa je zadnja generacija samodejnega menjalnika EAT6, ki že tako ali tako nudi najvišjo stopnjo voznega udobja, opremljena s prestavnimi ročicami, ki so dostopne neposredno ob volanu.

Motor PureTech 130 S&S ustreza novemu ekološkemu predpisu Euro 6. Novi trivaljni turbokompresorski motor PureTech 130 S&S s kombinirano porabo goriva 5,1 l/100 km in zmanjšanimi emisijami CO2 115 g/km je dokaz, da lahko zmanjšanje prostornine motorja pozitivno vpliva na zmogljivost vozila in občutke v vožnji.

Cenik

Osnovni model Live PureTech 130 S&S BVM6, brez dodatne opreme stane 21.870 € (z DDV), najdražji model Shine BlueHDi 150 S&S EAT6 pa stane 32.250 € (z DDV).