Prenova pri Volvo S80, V70 in XC70

Aktualno, Novosti

Volvo je osvežil vozila S80, V70 in XC70. Trije novi modeli so si vizualno bližje, s čimer si utirajo pot za modele prihodnosti.  Novi Volvo S80 Številni novi dodatki zunanjosti krepijo prefinjen in sodoben videz Volva S80. Novi sprednji in zadnji odbijači ustvarjajo »raztegnjen« učinek, da izgleda vozilo širše in nižje. Nove sprednje pravokotne dnevne luči […]

Volvo je osvežil vozila S80, V70 in XC70. Trije novi modeli so si vizualno bližje, s čimer si utirajo pot za modele prihodnosti. 

Novi Volvo S80

volvo S80 2013Številni novi dodatki zunanjosti krepijo prefinjen in sodoben videz Volva S80. Novi sprednji in zadnji odbijači ustvarjajo »raztegnjen« učinek, da izgleda vozilo širše in nižje. Nove sprednje pravokotne dnevne luči dodajo nosu vozila S80 bolj sodoben videz, medtem ko zaobljene klasične Volvo luči na zadku vizualno povlečejo vozilo navzdol proti tlom. S80 je lahko opremljen z izjemnimi 19” kolesi, brez kompromisov pri udobju.

Pozornost, usmerjena v detajle doda vozilu S80 še več prefinjenosti. Paket notranjosti Executive je najvišja raven all-inclusive razkošja, mešanice natančne izdelave s tehnologijo, medtem ko je paket Inscription paleta možnosti, ki stranki ponudi, da si oblikuje vozilo po svojem osebnem okusu. 

Kupec vozila S80 lahko izbira med tremi podvozji – Comfort, Lowered Sport Chassis (nižje športno podvozje) in Four-C (Štiri-C Continuously Controlled Chassis Concept).

Novi Volvo V70

volvo V70 2013Prostoren družinski avtomobil nudi družinsko udobje in prefinjenost, združeno z 575 litri prostora za tovor. Zadnji sedeži se lahko zložijo v segmentih 40/20/40, kar omogoča več možnosti za oblikovanje prostora v vozilu. Z vsemi tremi zloženimi sedeži lahko naraste prostor za tovor do 1.600 litrov. Prtljažna vrata delujejo daljinsko preko ključa ali armaturne plošče. Dodelan dizajn poudarja elegantno sodobnost vozila V70.

Novi zadek vozila V70 se ponaša z novim odbijačem, izpušno cevjo, kromiranimi dodatki in preoblikovanimi zadnjimi lučmi. Vozilo je na voljo tudi s kolesi do 19”.

Prefinjenost se reflektira v paketih notranje opreme. Paket Executive je najvišja raven all-inclusive razkošja, kjer tradicija sreča tehnologijo, medtem ko Inscription paket nudi paleto možnosti, ki omogočajo stranki, da si izbere osebno najljubšo kombinacijo.

Novi Volvo XC70 – robusten za avanture

volvo XC70 2013Leta 1997 je Volvo Cars z V70 Cross Country pričel utirati pot za povsem nov segment. Pogon na vsa kolena in sistem nadzorovanega spuščanja sta dodatka, ki potrdita obljubo, da gre XC70 lahko kamorkoli. 

Številni novi dodatki zunanjosti še poudarijo sodobno prisotnost XC70 na cesti. Izpostaviti je vredno sprednjo rešetko, odebeljeno in širšo, novi večji znak Volva in detajle, kot so dnevne luči in matirani srebrni dodatki. XC70 je na voljo s kolesi do 19”. 

Tako kot pri V70 se lahko zadnji sedeži zložijo v tri 40/20/40 segmente. Če se zloži vse tri zadnje sedeže naraste prostor za tovor iz 575 litrov na 1.600 litrov. Novost so tudi prtljažna vrata, ki se jih upravlja s ključem ali armaturno ploščo.

Izboljšave pri V70, XC70 in S80

Poraba goriva pri D2 dizelskem motorju s štirimi cilindri (85 kW/115 KM), pri novem Volvu S80 z ročnim menjalnikom, je znižana na vodilnih v razredu 4,1 l/100 km (EU kombinirano), kar prinaša 108 g/km CO2 emisij – kar je bilo še nekaj let nazaj nepredstavljivo v tako velikem avtomobilu.  S samodejnim menjalnikom pa so vrednosti 4,1 l/100 km in 109 g/km. Za primerjavo, kako pomemben je ta dosežek, omenimo, da je raven CO2 emisij pri največji Volvovi limuzini enaka emisijam najmanjšega modela podjetja, C30 DRIVe. 

Novi Volvo V70 D2 ima v razredu vodilno porabo goriva 4,2 l/100 km (111 g/km) z ročnim menjalnikom in 4,3 l/100 km (112 g/km) s samodejnim.

D3 (100 kW/136 KM) in D4 (120 kW/163 KM) različici Volva S80 s samodejnim menjalnikom imata sedaj od 129 g CO2 emisij (4,9 l/100 km). V70 D3 in D4 pa 130 g (4,9 l/100 km).

Novi Volvo XC70, tako D5 (215 KM) in D4 (163 KM) različici z ročnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom porabita 5,3 l/100 km goriva (139 g/km).

S80 z 1,6-litrskim GTDi motorjem T4 (132 kW/180 KM) in samodejnim menjalnikom ima porabo goriva 7,1 l/100 km (165 g/km). V70 T4 pa 7,2 l/100 km (168 g/km). 

Sensus Connected Touch – nove možnosti povezovanja

HMI (Human Machine Interface) funkcionalnost Sensus je razširjena z možnostjo dodajanja intuitivne povsem nove tehnologije, ki omogoča povezljivost in internet v vozilu. Sensus Connected Touch spremeni 7” zaslon v zaslon na dotik, ki se lahko upravlja tudi z rokavicami na rokah – prva vozila na svetu, ki to omogočajo.

Voznik se poveže na splet preko 3G/4G omrežja vozila ali osebnega mobilnega telefona. Lastnosti vključujejo:

  • Internetno pretakanje glasbe,
  • dostop do internetnih radijev preko TuneIn in Orange Live Radio,
  • brskanje po spletu (razen med vožnjo),
  • Google Map z Google Search
  • 3D navigacija s spletnimi prometnimi informacijami in opozorili pred nevarnimi predeli,
  • lokator brezplačnega parkiranja,
  • TripInfo, ki uporablja informacije Wikipedije za zanimivosti med vožnjo,
  • vremenske informacije in napovedi,
  • lokator Volvo servisov.

Prilagodljiv digitalen zaslon, ki je bil predstavljen v modelu V40, uporablja aktiven TFT zaslon ter prinaša vozniku personalizirane informacije. 

Izbira se lahko med tremi temami: Elegance, Eco in Performance.  Privzet način Elegance ima klasičen izgled in postavitev. Način Eco ima temo zelene barve in je oblikovan, da spodbuja in nagrajuje varčno vožnjo. Eco meter na levi prikazuje trenutno in povprečno porabo goriva – optimalna eko vožnja je nagrajena z zeleno E lučjo.

Način Performance ima rdečo osvetlitev, merilnik obratov pa nadomesti merilnik hitrosti, tam je prikazan pri različicah Elegance in Eco, medtem ko je hitrost vozila prikazana digitalno. Na desni merilnik moči prikazuje, koliko moči motorja je na voljo, kar je zelo uporaben podatek pri prehitevanju.

Bolj sproščena vožnja v temi

Nadzor aktivnih dolgih luči pomaga vozniku uporabljati dolge luči učinkoviteje. Nudi tudi samodejno menjavo med dolgimi in kratkimi lučmi v pravem trenutku. Nova ambientalna osvetlitve v notranjosti izboljša nočno vožnjo. Osvetli pomembne dele, kot so na primer držalo za skodelice, kljuke za vrata, kontrole za sedež ter predele za prtljago.

Ogrevano vetrobransko steklo in volan

Vozila, opremljena s senzorjem za dež, imajo sedaj na voljo tudi elektronsko ogrevano vetrobransko steklo za odmrzovanje stekel v mrzlih zimskih dneh. Da je voznikom v mrzlih dneh udobno, je lahko volan ogrevan. Vozila s samodejnim menjalnikom imajo na voljo obvolanski prestavni ročici, ki voznikom nudita, da menjavajo prestave ročno z obema rokama na volanu.

Sistemi IntelliSafe za podporo vozniku

IntelliSafe, Volvovo ime za vse aktivne varnostne sisteme, je pomemben del pristopa, usmerjenega k vozniku, v S80, V70 in XC70.

Na svetu prva tehnologija City Safety je vgrajena standardno, ki sedaj deluje do 50 km/h. Vsi trije modeli imajo tudi tehnologijo Zaznavanje pešca s samodejni zaviranjem, ki je pozorna na pešce, ki stopijo pred vozilo.

Informacije o prometnih znakih pomagajo vozniku tako, da se prikažejo prometni znaki na zaslonu.

»Kot vodilni v avtomobilski varnosti smo od leta 2000 znižali tveganje, da bi bili vpleteni v nesrečo ali poškodovani v naših zadnjih modelih, do 50 %. Z novimi preventivnimi in varnostnimi sistemi korakamo naprej k naši viziji, da prav nihče ne bo umrl ali utrpel hujše poškodbe v novem Volvo vozilu do leta 2020,« pravi Thomas Broberg, višji svetovalec varnosti pri Volvo Car Group.