Predstavlja se Citroen DS Wild Rubis

Aktualno, Novosti, Saloni

Predstavlja konceptno vozilo DS Wild Rubis na salonu v Shanghaiu. Po skromni prvi predstavitvi v Franciji, na gradu Cheval Blanc (Beli konj), enem najbolj prestižnih vinogradniških posestev v Saint-Emilionu, in na impresivnih in divjih cestah departmaja Tarn, blizu spektakularnega mostu Millau, kjer so bili narejeni fotografski in filmski posnetki.  Po modelih DS3, DS4, DS5 in […]

Predstavlja konceptno vozilo DS Wild Rubis na salonu v Shanghaiu. Po skromni prvi predstavitvi v Franciji, na gradu Cheval Blanc (Beli konj), enem najbolj prestižnih vinogradniških posestev v Saint-Emilionu, in na impresivnih in divjih cestah departmaja Tarn, blizu spektakularnega mostu Millau, kjer so bili narejeni fotografski in filmski posnetki. 

Po modelih DS3, DS4, DS5 in po konceptnem vozilu Številka 9 je koncept Wild Rubis nova stvaritev v liniji DS. Ima DNK modelov te linije, pa tudi edinstveno in prepoznavno obliko, ki je polna domišljije in čustev, pa tudi prefinjenosti in izjemne izdelave. Konceptno vozilo Wild Rubis je predhodnik bodočega SUV v liniji DS.

Ta nova interpretacija izvedenke SUV je edinstvena in privlačna, obenem pa z občutkom združuje moč in prefinjenost. Močna in uveljavljena ponudba, ki nadaljuje zgodbo linije DS: uporniška, prvinska, pa tudi skrbno izdelana in pretanjena. Pravi dragulj, ki ga krasi hipnotičen pogled. Koncept Wild Rubis je zasnovan za tehnologijo Full-hybrid Plug-in in se ponaša s tehnološkimi inovacijami, ki jih je treba doživeti na salonu v Shanghaiu.  

citroen ds wild rubis concept 2013Konceptno vozilo Wild Rubis so zasnovali v Parizu, prestolnici mode in draguljarstva. Je nov izraz linije DS, Citroenove prestižne linije Premium. Njegova popolnoma nova silhueta združuje močne linije izvedenke SUV in prefinjene kodekse linije DS. Najnovejša stvaritev Znamke je dolga 4,7 m, široka 1,95 m in visoka 1,59 m, njena medosna razdalja 2,9 m pa je izredna. Velike mere, ki sporočajo moč, ki pa vzbujajo željo, da bi vstopili na krov in ki tako odgovarjajo na resnične potrebe po funkcijah in večnamenskosti, ki jih izražajo kupci modelov visokega razreda. Vozilo na štirih 21-palčnih kolesih daje slutiti imenitna doživetja vožnje. 

Uporniški, prvinski, pa tudi skrbno izdelan in pretanjen. Nasprotje njegove moči so vznemirljive linije in zapeljivi detajli. Ta elegantna nova silhueta ima tudi edinstven kromiran stranski izraz : strešni drogovi grafično označujejo višino, saj izražajo moč in elan. Strešni drogovi se nato spustijo v karoserijo, ko sledijo obliki zadnjega blatnika.

Wild Rubis poudarja novo identiteto prednjega dela, ki jo je odprl koncept Številka 9. Tako je za njegov prednji del značilna maska z reliefom, ki ga poudarja tridimenzionalna črta. Ta maska nosi emblem DS, ki ga poudarja svetlobni trak.

Maska se nato zlije v diodne žaromete. Popolnoma novi žarometi, sestavljeni iz 3 gibljivih svetlobnih modulov, ki jih obkrožajo smerni kazalci na spodnjem delu in svetlobni izraz v obliki diapazona na robu. Pravi dragulj, ki daje modelu Wild Rubis močan, hipnotičen in edinstven pogled.

Nova postavitev zadnjih luči zgleda kot vgrajena v pokrov prtljažnika. Kot dragulj je svetlobna cev zadnje luči vdelana v krom in poudarja svetlobni izraz. V skrbi za popolnost, pretanjena igra svetlobe z znakom DS ustvarja učinek globine. Kot pravo kiparsko delo je pokrov prtljažnika v spodnjem delu poudarjen s kromiranim delom, v katerega je vgrajeno tudi dvojno ustje izpušne cevi.

Citroen DS Wild Rubis Concept 2013Konceptno vozilo Wild Rubis je skrbno negovano do najmanjših detajlov in na najlepši način uteleša dediščino modela DS iz leta 1955 in prefinjenost linije DS. V njem so zbrane prepoznavne poteze linije DS, med najbolj izraznimi so njegov bočni kromirani izraz, različni detajli, izklesani v kovino, njegov svetlobni izraz spredaj in zadaj, pa tudi obdelava plemenitih materialov, kot so njegova gravirana platišča: prefinjeno izrezljan znak DS se kot pravo draguljarsko delo zliva proti sredini kolesa, v sijoči teksturirani barvi. In tudi zadnja luč je kot dragulj v svoji skrinjici okrašena s kromiranim znakom DS, vtisnjenim v črno reliefno obdelano osnovo. Postavitev, ki jo je odprl DS3 Cabrio.

Pri izražanju z barvnimi odtenki in materiali se konceptno vozilo Wild Rubis izkaže za prvinskega in razvajenega. Njegova rubinasto rdeča karoserija se spreminja glede na jakost svetlobe in bolj ali pa manj pokaže svoje izklesane oblike. Bogat barvni odtenek, ki dopolnjuje barvno paleto univerzuma DS, za katero so značilni globoki in reprezentativni barvni odtenki.