Predstavitev rezultatov projekta SENSoR

Zanimivosti

V preteklih dveh letih so posneli in ovrednotili kakovost kar 3.180 kilometrov slovenskih državnih cest. Ob zaključku EU projekta SENSoR so pri AMZS ugotovitve predstavili javnosti na novinarski konferenci, kjer so se lahko udeleženci pogovorili tudi z vsemi, ki so pri projektu sodelovali. Projekt SENSOR je s strani EU podprt progam ocenjevanja in rangiranja cest […]

V preteklih dveh letih so posneli in ovrednotili kakovost kar 3.180 kilometrov slovenskih državnih cest. Ob zaključku EU projekta SENSoR so pri AMZS ugotovitve predstavili javnosti na novinarski konferenci, kjer so se lahko udeleženci pogovorili tudi z vsemi, ki so pri projektu sodelovali.

Projekt SENSOR je s strani EU podprt progam ocenjevanja in rangiranja cest glede na stanje cest in obcestja ter glede na stopnjo tveganja prometnih nesreč. V okviru South East Europe Transnational Cooperation Programme predstavlja največje transnacionalno sodelovanje v Evropi.

projekt-sensor-690

 

 

Sodelovanje zajema 15 držav v katerih bo v projektu po metodologiji »Risk Rating«, Ocena stopnje tveganja cest in »Star Rating« Rangiranje cest glede na stanje cest, pregledano in ovrednoteno 15.000 km prednostnih cest v državah partnericah. Projekt se je začel izvajati s v oktobru 2012 in se je zaključil v novembru 2014.

Več o projektu: Brošura SENSoR